Ordu’da yamaç paraşütü sporcusu ve Altınordu Yamaç Paraşütü Kulübü Başkanı Durmuş Şahin, ‘Kaju’ isimli köpeğiyle birlikte 530 metre yükseklikteki Boztepe’den tandem uçuşu gerçekleştirdi. Daha önce havada köfte ızgara, tıraş olma ve bisikletle pedal çevirme gibi dikkat çeken etkinliklere imza atan Şahin, bu kez uçuş deneyimini köpeğiyle paylaşarak unutulmaz bir an yaşadı.
Güvenlik Önlemleri ile Başlayan Uçuş
Uçuş öncesinde gerekli güvenlik önlemleri alınarak Kaju, güvenli bir şekilde uçuş ekipmanına bağlandı. Boztepe’nin eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşen uçuş sırasında Kaju’nun da keyifli anlar yaşadığı gözlemlendi. Kalkıştan inişe kadar sorunsuz bir şekilde tamamlanan uçuş, izleyenlerden büyük ilgi gördü.
“Farklı Bir Deneyim Olsun İstedik”
Yaklaşık 12 yıldır yamaç paraşütü yapan Durmuş Şahin, Ordu Boztepe’nin yamaç paraşütü için Türkiye ve dünyada özel bir konuma sahip olduğunu belirtti. Bu etkinliklerin bölgenin tanıtımına katkı sağladığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:
“Boztepe’yi farklı sosyal projeler ve uçuş etkinlikleriyle tanıtmak için elimden geleni yapıyorum. Köpeğim Kaju ile uçuşumuz da bu projelerden biri oldu. Uçuş sırasında güvenliği ön planda tuttuk. Sorunsuz bir kalkış ve iniş gerçekleştirdik. Bu tür etkinliklerle Boztepe’nin potansiyelini göstermeye devam edeceğim.”
Hem Tanıtım Hem de Sporun Kolaylığını Göstermek
Durmuş Şahin, bu etkinlikle hem Ordu’yu tanıtmayı hem de yamaç paraşütü sporunun sanıldığı kadar zor olmadığını göstermeyi hedeflediklerini belirtti:
“Daha önce kedimle uçmuştum, bu kez Kaju ile uçtum. Amacımız hem Ordu’yu tanıtmak hem de yamaç paraşütü sporunun erişilebilir ve keyifli bir spor olduğunu göstermek. Boztepe, denize yakınlığı ve teleferik ile kolay ulaşımı sayesinde Türkiye’nin ve dünyanın sayılı yamaç paraşütü noktalarından biri.”
Kaynak: