Ormanlara yasal tahrip!

Türkiye Ormancılar Derneği Trabzon Temsilcisi Ali Osman Akaç, ormanların bugüne kadar daha çok yasal düzenlemelerle tahrip edildiğini ifade ederek, orman azalmalarının yüzde 56'sının yasal düzenlemelerden kaynaklandığını iddia etti. Akaç, 21 Mart Dünya Or

Ormanlara yasal tahrip!

Türkiye Ormancılar Derneği Trabzon Temsilcisi Ali Osman Akaç, ormanların bugüne kadar daha çok yasal düzenlemelerle tahrip edildiğini ifade ederek, orman azalmalarının yüzde 56'sının yasal düzenlemelerden kaynaklandığını iddia etti.

 Akaç, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) dünyadaki ormansızlaşmanın önüne geçmek ve ormanların önemini ortaya koyarak doğal dengenin bozulmasını engellemek amacıyla 21 Martı 'Dünya Ormancılık Günü' olarak ilan ettiğini anımsattı.

Dünyanın hızla ormansızlaşması ve doğal dengenin hızla bozulmasının, küresel ısınma olarak adlandırılan yaşamsal bir sorunu gündeme getirdiğini ifade eden Akaç, ''Ormanlar, odun üretimi dışındaki önemli fonksiyonları nedeniyle korunup geliştirilmesi gereken varlıklardır'' dedi.

 Türkiye'deki ormanların daha çok yasal düzenlemelerle tahrip edildiğini savunan Akaç, ''Ülkemizde ormanların korunup geliştirilmesi söylemlerine karşın, ormanlar bugüne kadar daha çok yasal düzenlemelerle tahrip edilmiştir. Orman azalmalarının yüzde 56'sı, Orman Kanunu'nda yapılan değişiklikler ve Turizm Yasası uygulamalarıyla oluşturulan yasal düzenlemelerden kaynaklanmaktadır'' diye konuştu.   Akaç, Dünya Ormancılık Günü'nü bir kutlama havası içinde kamuoyuna sunmak yerine, ormancılık sorunlarının tartışılacağı ve çözüm üretileceği platformlar haline dönüştürmek gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler