Özel Harekatçı yetiştirilebilecek

Karadeniz Özel Güvenlik Şirketleri Derneği Başkanı Hüseyin Günaydın, yakında TBMM’de komisyonda görüşülmesi beklenen yasa tasarısı kapsamında özel güvenlik şirketlerinin Özel Harekatçı ve dedektif ayarında eleman yetiştirebilir hale geleceğini söyledi. Ha

Özel Harekatçı yetiştirilebilecek

Karadeniz Özel Güvenlik Şirketleri Derneği Başkanı Hüseyin Günaydın, yakında TBMM’de komisyonda görüşülmesi beklenen yasa tasarısı kapsamında özel güvenlik şirketlerinin Özel Harekatçı ve dedektif ayarında eleman yetiştirebilir hale geleceğini söyledi.

 

Haber61.net’e açıklama yapan Günaydın, Trabzon’da 21 özel güvenlik şirketi bulunduğunu, ancak bunların 3 veya 4 tanesinin tam olarak aktif halde çalıştığını ifade etti. Güvenlik şirketlerinin Türkiye’de önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Başkan Günaydın, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin alt komisyonundan geçen güvenlik görevlilerinin maaşlarının artırılması konusu yılbaşına doğru üst komisyona da gidecek ve böylece daha güzel olacak. Güvenlik şirketlerinin çalışanlarının maaşları asgari ücretin en az iki katı olacak. Bizim güvenlik şirketlerinin şuanda ekonomik durumu hiç iyi değil” dedi.

 

ÖZEL HAREKATÇI VE VİP KORUMA

Yakında TBMM’de görüşülecek olan tasarı ile de özel güvenlik şirketlerinin özel harekatçı ayarında eleman yetiştirebileceğini söyleyen Günaydın, “Özel Güvenlik görevlileri polisin tüm görevleri ile donatılmıştır. Özel güvenlikçiler bir tek adliye olaylarında yoktur. Delil toplama vs. görevleri vardır özel güvenlik görevlilerinin. Yakında görüşülecek olan tasarı ile de dedektif ve Özel Harekatçı ayarında eleman yetiştireceğiz. Emniyet isterse alacak bu kişileri ve yetiştirecektir. Tabi bizim polisle bir bağlantımız yoktur. Polis ayrıdır biz ayrı. VİP korumalar da olacak. Mesela VİP koruma şöyle olacak, siz bir şirketin güvenliğini sağlamak amacıyla güvenlik görevlisi talep ettiniz ve talebiniz olumlu karşılandı. Size güvenlik görevlisi verilir ve o kendi sistemini oluşturarak sizi korur. Sizi korumakla yükümlüdür” diye konuştu.

 

AVNİ AKER’DE ÖRÜMCEK KALKAN UYGULAMASI

“Örümcek kalkan dediğimiz sistemi var” diyen Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “5149 sayılı yasa çıktığında, Avrupa’nın tüm ülkelerinde bu araştırılmış. Bu yasa neleri kapsıyor. Bunlarla ilgili bir çalışma yaptırdı devletimiz. Daha sonra biz 2005 yılında Hollanda’ya gittik. Oranın stat güvenliklerinin nasıl yapıldığını araştırdık emniyetteki arkadaşlarla. Konferans verildi, bu konferansa 66 ülkeden yetkili katıldı. Onlarda stawart denilen bir kişiler var. Onlar olaya müdahale ettiğinde olay anında kapanıyor. Örneğin İspanya, İngiltere, Almanya’daki bazı statlarda uygulandı. Örümcek kalkan dediğimiz sistemi var. El feneri gibi onu kullanan kişi 25 metreye kadar mesafede düğmeye bastığı gibi ucundan örümcek ağı çıkıyor. Stada giren kişinin etrafı anında sarılıyor. Hüseyin Avni Aker’de yapılabilir bu sistem ama tabiî ki bu ekonomik bir olay”

 

Haber: Batuhan Hazar ÇAVDAR / Haber61.net

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler