Pazarda Müşteri Bulma Teknikleri

 Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, E-Ticaret ve Dış Ticarette Eğitim, Danışmanlık ve Projelendirme Kuruluşu olan Coproline Danışmanlık firması işbirliğiyle, üyelerine yönelik “Dış Pazarda Müşteri Bulma Teknikleri” eğitim çalışması düzenledi.  TSO Davut Alta

Pazarda Müşteri Bulma Teknikleri

 

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, E-Ticaret ve Dış Ticarette Eğitim, Danışmanlık ve Projelendirme Kuruluşu olan Coproline Danışmanlık firması işbirliğiyle, üyelerine yönelik “Dış Pazarda Müşteri Bulma Teknikleri” eğitim çalışması düzenledi. 

 

TSO Davut Altan Meclis Salonu'nda düzenlenen eğitim çalışmasında söz alan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin, ulusal ekonomilerin önündeki sınırların büyük ölçüde kalkması ile ekonomilerin rekabet edebilme yeteneklerinin, uluslararası alanda ticari ilişkilerin en önemli belirleyicisi haline geldiğini söyledi. Uluslararası düzendeki aktörlerin etkinliğinin ekonomik anlamdaki güçleriyle ölçüldüğünü ifade eden Mustafa Kemal Şahin, bu gücün en önemli kaynağının da girişimciler olduğunu kaydetti.

Dış pazarın önemine işaret eden Şahin, “Küreselleşmenin giderek ivme kazanmasıyla, girişimcilerimiz için pazar, artık tüm dünyadır. Ancak dünyanın tek bir pazar halini almış olması, ihtiyaçların da tekelleştiği anlamına gelmemektedir. Bu çerçevede “Küresel Düşün, Yerel Hareket” sözü halen geçerli olan ve geçerliliği giderek artan bir yaklaşımdır. Türk girişimcilerin, üretim kabiliyeti bu küresel pazarın her noktasına ürün satacak kapasitedir. Ancak takdir edersiniz ki, küresel pazarın her noktası kendine has yerel özellikler taşımakta, farklı mevzuatlar uygulamak, dolayısıyla farklı stratejiler gerektirmektedir. Bunun için Oda olarak üyelerimizin dış pazarda güçlü kılabilmek için eğitimler düzenliyor, organizasyonlar gerçekleştiriyoruz” dedi. Coproline Danışmanlık Firması kurucu ortağı Berke Sarpaş, 'E-Ticaret ve Dış Ticaret' konusunda katılımcılara seminer verdi. Türkiye'nin 2023 yılı için 500 milyar dolarlık ihracat hedefi doğrultusunda özellikle KOBİ'ler cephesinde yurt dışına büyük bir açılım olduğunu kaydeden Berke Sarpaş, “Ama maalesef ülkemizin yüzde 98'ini oluşturan KOBİ'lerimizin yüzde 68'i web sitesi kullanmıyor. Yüzde 59'unun da e-posta adresi yok. İnternette yoksan yaşamıyorsun demektir. Sürekli fuarlara katılarak müşteri bulmaya çalışmak artık çok zahmetli ve maliyetli. Onun için internet çok önemli. Ancak, internetten tanıştığın herkese de güvenemezsin. Dış ticarette internetten gelen her talep de fırsat değildir. Yasadışı işlemler her alanda var. Onun için online aracılığıyla dış ticarette iyi bir Pazar araştırması yapmalıyız. E-ticaretin temel unsurları hakkında bilgi sahibi olmadan 'e' dünyada yer alınması bir takım sıkıntılara neden oluyor. Önemli olan iyi şekilde bilgi sahibi olmak. Sistemlerin profesyonellerle kullanmak çok önemli. Biz Coproline firması olarak yıllardan beri KOBİ'lere dış pazarda nasıl müşteri bulabilecekleri konusunda uygulamalı eğitimler veriyor ve danışmanlık projeleri yürütüyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler