Perküsyon ile kemençe Trabzon'da buluştu
Boğaziçi Gençlik Konferansı Trabzon buluşmasında sahne alan ünlü Perküsyon ustası Okay Temiz, konferansa katılan öğrencilere kemençe eşliğinde ritm atölye çalışması yaptırdı.İlk kez bir sahnede Perküsyon ile Karadeniz'in vazgeçilmez enstrümanı kemençe ayn
Boğaziçi Gençlik Konferansı Trabzon buluşmasında sahne alan ünlü Perküsyon ustası Okay Temiz, konferansa katılan öğrencilere kemençe eşliğinde ritm atölye çalışması yaptırdı.
İlk kez bir sahnede Perküsyon ile Karadeniz'in vazgeçilmez enstrümanı kemençe aynı sahnede yer alırken, Okay Temiz’e kemençe de Ayşe Yağız isimli bayan kemençe sanatçısı eşlik etti.
Ünlü Perküsyon ustası Okay Temiz, “ Kemençe çocukluğumdan bu yana en zevk duyduğum Türkiye’nin en kıvrak enstrümanı. Çok iyi çalanlar var, o kadar ritmik bir alet ki uçuyorlar. Benim bu içimde her zaman bir arzuydu, kemençenin bu kıvraklığıyla bu vurgulu çalgıları birleştirmek ve bir şeyler denemek istiyordum. Bu bizim için bir fırsat oldu” dedi.
GAYDA'DAN SONRA PERKÜSYON DA KEMENÇE İLE BULUŞTU
Konferansta yapılacak etkinlik hakkında bilgiler veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz ise "Dört yıldan beri gerçekleştirilen Boğaziçi Gençlik Konferansı'nın Trabzon ayağını gerçekleştiriyoruz. Avrupa ve Türkiye’den Erasmus öğrencilerini buluşturduğumuz bir program. Bu programın temel amaçı kültürlerarası diyalog kavramını hayata geçirmek. Çünkü bu öğrenciler hem Avrupa’da okumuş Türk gençler, hemde Avrupa’dan Türkiye’ye gelen gençlerden oluşuyor. Karşılıklı olarak kültürlerarası diyalogu sağlayarak Türkiye’nin bir yanıyla baktığımız zaman gerçek modern yüzünü Avrupa'ya tanıtmaya çalışıyoruz. Trabzon buluşmasına dört kentten öğrenciler geldi. Hakkari ve Van bunlar bir grup olarak oluşuyor, Denizli, Ankara ve Erzurum’dan gelen gençleri ağırlıyoruz. Trabzon burada ev sahibi olarak bulunuyor. Bugünkü programın en güzel yanlarından bir tanesi ilk kez perküsyonla kemençenin buluşmasını sağladık. Daha öncede gayda ve tulumun buluşmasını sağlamıştık." şeklinde konuştu.
Trabzon'un kültürler arası diyaloğa ciddi anlamda katkıda bulunan bir kent olduğunu kaydeden Karbuz "Aslında bu programın arka planında ritim çalışması var. Bunun temelide gençlerin birlikte birşey üretmesi, yani ortak çok değişik kültürlerden de gelsek müziğin evrensel gücüyle birleşebiliriz mesajı veriyoruz. Aslında bu farklı gözüken çalgılar bir araya gelebiliyorsa farklı gözüken kültürlerde bir araya gelebilir ve çok güzel gök kuşağı gibi görüntü verebilen bir mesaj verilmek isteniyor” diye konuştu.