Resmi Gazete'de yayımlandı! OMÜ'nün yeni rektörü belli oldu

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde uzun zamandır beklenen yeni rektör belli oldu.

Resmi Gazete'de yayımlandı! OMÜ'nün yeni rektörü belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de atamalara ilişkin kararname yayımlandı.

20 Eylül 2024 tarihi itibarıyla yayımlanan atama kararlarıyla birlikte, OMÜ için bir süredir merakla beklenen rektör ataması da yapılmış oldu.

samsunrektor2.webp

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde Rektörlük Ataması: Prof. Dr. Fatma Aydın

Ağustos ayında görev süresi sona eren Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın yerine Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ) yeni rektörü belirlendi. Resmi gazetede yayımlanan atama kararıyla, Prof. Dr. Fatma Aydın OMÜ’nün yeni rektörü olarak göreve getirildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalarla, toplamda altı üniversiteye rektör atandı.

Prof. Dr. Fatma Aydın, 10 Ocak 1969'da Manisa’da doğdu. İzmir İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1994 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Akademik kariyerine Atatürk Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak başlayan Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde Deri ve Zührevi Hastalıklar alanında uzmanlık eğitimini tamamladı.

2007-2013 yılları arasında doçent unvanı alan Aydın, 2013 yılından itibaren profesör olarak görev yaptı. Tıp ve Turizm Fakülteleri’nde dekanlık yaparak eğitim akreditasyon süreçlerini yönetti.

100’den fazla makale yayımlayan Aydın, 2015’ten itibaren Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve bir çocuk annesidir.

H-indeksi 20’dir. 2004 yılında Washington-Baltimore'da ve 2007 yılında Cleveland Case Western Reserve Üniversitesi'nde alanıyla ilgili eğitim almıştır. 2015 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Evli olup, Orhun Utku Aydın adında bir oğlu vardır. H-indeksi20’dir. 2004 yılında Washington-Baltimore'da ve 2007 yılında Cleveland Case Western Reserve Üniversitesi'nde alanıyla ilgili eğitim almıştır. 2015 tarihinden itibaren Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler