Rize-Artvin Havalimanı'nda çalışan işçiler, taşeron firmanın işten çekilmesi nedeniyle kendilerinin işten çıkarılacaklarını öne sürdü.
Havalimanına taş taşıyan firmanın çalışanları Rize Artvin Havalimanı şantiyesi önünde basın açıklaması yaptı. İşçilerden Ali Kemal Kesici, 2 yıldır bu firmada çalıştığını ifade ederek, “Yöre halkı olarak burada 500-600 kişi çalışıyoruz. Bu insanların aileleri var, ihtiyaçları var. Önemli olan bizim mağdur edilmememiz. Şirketin gitmesi, yenisinin gelmesi bizim tasarrufumuzda değil. Bu şirket gidip yenisi geldiğinde bizim akıbetimiz ne olacak? Bu konuda bütün arkadaşlarımızın Sayın Cumhurbaşkanımızdan isteği bu saatten sonra mağdur edilmememizdir" dedi.
Bir başka işçi Mehmet Ali Basa da 9 aydır bu şirkette çalıştığını belirterek, “Buradaki işçilerin ailelerini de sayarsak 3-4 bin kişiyi ilgilendiriyor. Bu ani karar sonrası hepimiz mağdur olacağız. Borca giren var, kredi çeken, kiralık ev tutanlar var. Bizim Sayın Cumhurbaşkanımızdan isteğimiz buradaki insanların mağdur olmaması. Gelecek şirket bizim sorunumuz değil. Bizim sıkıntımız biziz. Kışın ortasında bir anda işsiz kalmak istemiyoruz" diye konuştu.
Yılmaz Oğuz isimli işçi de 4 çocuk sahibi olduğunu ve işini tazminat almadan bırakıp Rize’ye geldiğini ifade ederek, “9 aydır buradayım. Memleketimdir, kapı dibidir diye işimi bırakıp buraya geldim. Hiç haber vermeden şimdi bir anda kışın ortasında şirket gidiyorum diye bizi işsiz mi bırakacak? Bizim siyasi olarak bir şeyimiz yoktur. Biz ekmek parası için 15 gün gece, 15 gün gündüz vardiyalı çalışan işçileriz. Tayyip Erdoğan babamız, tüm yetkililere sesleniyoruz; bizim mağdur olmamızı engellesinler" şeklinde konuştu.
15 yıl gurbette yaşadığını ve anne babasının yanında olmak için havalimanında çalışmaya geldiğini söyleyen Mustafa Ocakçı ise “Sırf memleketimde çalışmak için geldim ve 19 ay oldu burada mesaim. Kirada oturuyorum ve bu olaydan sonra kömür paramı nasıl vereceğimi düşünmeye başladım. Çünkü gerçekten çok mağdur durumdayız. Birçoğu arkadaşımızın dediği gibi gurbeti bırakıp memleketimize geldik. Biz şirketlerin karı veya zararını tartışamayız. Ancak burada en büyük zararı edecek olan buradaki çalışanlardır. Bu aylarda başka çalışacak alternatif bir iş de yok. Yetkililerden bizim mağduriyetimizi görüp çare olmalarını istiyoruz” dedi.
Sultan Bayrak adlı işçi ise 2 hafta sonra eşinin doğum yapacağını belirterek, mağduriyetlerini herkesin anlamasını istedi.
Basın açıklamasının ardından işçiler alandan olaysız şekilde ayrıldı.
Rize - Artvin Havaalanı inşaatında çalışan işçiler tedirgin
Rize - Artvin Havaalanı inşaatında çalışan işçiler işsiz kalma endişesi taşıyor.
Yayınlanma:
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Bölgesel
Mavi yaz 6161 sms at
Yanıtla (0) (0)rizedeki havaalanı tamamen populizm ve siyaset sonucu yapılmaktadır ve hiç bir ekonomik ticari yanı olmadığı gibi külliyen israf devlet kaynaklarının heba edilmesidir yazık
Yanıtla (0) (0)tabi canım rizeye yatırım yapılmasın hep trabzona yapılsın mesela şu halkın vergisiyle yapılan stadınız ülke için ne katkıda bulunuyor acaba merak ediyorum çok bilgili serhat.
Yanıtla (0) (0)rize havalimanı bitecek boşuna hayal kurmayın.
Yanıtla (0) (0)Rize hava alanı bitsinde yollarda çekilen mağduriyet kalksın hem niye rize bi çay gelirine mecbur kılınsınki. Millete ekmek kapısı
Yanıtla (0) (0)atıl bir yatırım oraya havalanı yapacağınıza 1000-2000 kişinin çalışacağı bir fabrika yapsaydınız ! sırf rize de de havalanı olsun diye yapılan popülist bir yatırımdır. kaldı ki or-gi havaalanına göre denizdeki handikapı fazladır.
Yanıtla (0) (0)keşke trabzona stad yapılacağına fabrika yapılsaydı.
Yanıtla (0) (0)rize havalimanına karşı çıkanlar neden trabzona yapılan stada karşı çıkmadınız neden stad yerine fabrika yapılsın demediniz hiçte samimi değilsiniz.
Yanıtla (0) (0)Emin olun ki bizlerde Avni Aker'den son derece menunduk , Yavuz Selimle mutluyduk i, gelin görün yerinde yeller esiyor.. Kaldi ki yeni stad yerine Trabzon'a bir fabrika kurulmasını istediğimiz çokça belirtik.
Yanıtla (0) (0)