Rize’de Burger King tartışması sürüyor! AK Parti İl Başkanından eleştirilere sert cevap

Rize’de Burger King şubesi açılışına katılan AK Partili Belediye Başkanlarına yönelik eleştirilere İl başkanından sert cevap geldi.

Rize’de Burger King tartışması sürüyor! AK Parti İl Başkanından eleştirilere sert cevap

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, partili belediye başkanlarının geçtiğimiz gün İsrail destekçisi olduğu belirtilerek tepki gösterilen fast food zinciri Burger King şubesinin açılışında yer almasına yönelik tepkilere cevap verdi.

Basın açıklamasında bulunan İl Başkanı Yılmaz Katmer, Artvin Çoruh Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam'ın İsrail'i protesto ettiği için darp edilmesiyle ilgili "Keşke o gün açılış olmasaydı. Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız. Şöyle arkasındayız. Hiçbir tanemizi İsrail yanlısı olarak göremezler” dedi.

Rize'nin Merkez Çarşı Mahallesi'nde bulunan AVM önünde düzenlenen Burger King açılışında İsrail'i protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam'ın saldırıya uğramasına yönelik tepkiler devam ediyor.

MEHMET AKİF ERSOY'UN ŞİİRİNİ OKUDU

Olayla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, Mevlana'ya ait bir söz ve Mehmet Akif Ersoy'un bir şiiri ile birlikte şunları söyledi:

"Mevzu anlaşılmış dersime çalışmışım arkadaşlar, okuduğum yerden fetva veririm. Öncelikle keşke o açılış olmasaydı. İkincisi biz şiddete her yönüyle karşıyız. Şiddetin yapılması, öğretim görevlisine kim olursa olsun arkadaşlar yapılmasına karşıyız. Bizi linç edenler, İsrail uşakları Yahudi uşakları diyenlere bu okuyacağım şeyle beraber anlayacaksınız. Bütün konuşmalar bunun içerisindedir. Mevlâna der ki; suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var elbet lakin bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye'. İki; zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Boğmasın ki üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam. Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale. Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale, yumuşak başlıyım ama kim demiş uysal koyunum. Bütün bu yapılan bütün yapılan bu şeylerin altındaki cevabım budur."

"AÇILIŞA KATILANLARIN ARKASINDAYIZ"

Bir gazetecinin “Açılışta AK Parti'li belediye başkanları vardı, açılış kurdelesini onlar kesti” demesi üzerine Katmer, "Cumanız mübarek olsun" demekle yetindi.

Gazetecinin sorusunu tekrarlaması üzerine Katmer, "AK Parti İl Başkanı benim. Hükümeti, devleti temsilen sayın valimdir orada mıydı değil. İlk başta söyledim ki keşke o gün açılış olmasaydı. Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız arkadaşlar. Şöyle arkasındayız. Hiçbir tanemizin İsrail yanlısı olarak göremezler. Yani hiçbir arkadaşımızı, hem bir üyemiz dahil Filistin'in yanında olmadığımızı söylemek alnımızın iki ortasında taşımak sayarız onu biz, bu kadar cumanız mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün, İsrail destekçisi ve boykot hedefi olan Burger King şubesinin açılışına çok sayıda AK Parti'li belediye başkanı, iş insanları ve diğer teşkilat yöneticileri katılmış, olay sosyal medyada yoğun tepki çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler