Rize'de köprüler kontrol ediliyor
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yıkılan köprü ile aynı tarihlerde inşa edilen Rize’nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Köprüsü için teknik inceleme talep edildi. Rize’nin Ardeşen ilçesi girişinde, Fırtına Deresi üzerinde bulunan 55 yıllık Fırtına Köprüsü tedir
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde yıkılan köprü ile aynı tarihlerde inşa edilen Rize’nin Ardeşen ilçesindeki Fırtına Köprüsü için teknik inceleme talep edildi.
Rize’nin Ardeşen ilçesi girişinde, Fırtına Deresi üzerinde bulunan 55 yıllık Fırtına Köprüsü tedirgin ediyor.
Çaycuma’da yıkılan köprü ile aynı yıllarda ve aynı teknik ile inşa edilen köprü 100 metreden daha uzun. Köprüde en son ne zaman bakım yapıldığı ise kimse tarafından bilinmiyor. Köprünün üzerinde bulunduğu Fırtına Deresi’nin zaman zaman yüksek debi ile akması ve dere yatağından sürekli malzeme alınması Ardeşenlileri tedirgin ediyor.
Ardeşen Belediyesi’nin 6 Belediye Meclis üyesi ortak bir dilekçe hazırlayarak köprüde teknik inceleme yapılması, inceleme sonuçlanana kadar dereden malzeme alınmasının yasaklanması talebi ile Ardeşen Kaymakamlığı’na yazılı dilekçe verdiler. Dilekçe’de DP, MHP ve CHP’li Belediye Meclis üyelerinin imzaları bulunuyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Ardeşen Belediye Meclis üyesi Saltuk Deniz, dere yatağından malzeme alınmasına biran önce son verilmesi gerektiğini belirterek, “Çaycuma’da Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesinde dereden malzeme alınması gibi gerekçeler gösterildiği için bizde önlem olarak Ardeşen ilçemizdeki Fırtına Köprüsü için bir teknik heyet kurulmasını, teknik inceleme yapılmasını, teknik heyetin köprünün sağlamlık durumu ile ilgili vereceği rapordan sonra köprüye yakın yerlerden malzeme alınmasının yasaklanmasını istedik.
Bu dereden ciddi bir malzeme alımı yapılmaktadır. Konuştuğumuz uzmanlar bu malzeme alımının köprünün ayaklarına zarar verebileceğini söyledi. Bizler konuyla ilgili Ardeşen Kaymakamlığı’na dilekçe vererek teknik raporun hazırlanmasına kadar dereden malzeme alınmasının yasaklanmasını talep ettik. Bir kaza yaşanmadan bu önlemler alınmalıdır" dedi.
Fırtına Köprüsü’nün yaklaşık 55 yıllık olduğunu belirten Deniz, “Bu köprü 60'lı yıllarda yapıldı. 100 metreden daha uzundur. Yoğun bir trafik taşıyor. Uzun yıllardır herhangi bir bakım yapılmadı. Fırtına Deresi bilindiği gibi yurdumuzun debisi en yüksek nehirlerinden bir tanesi. Bunun üstüne dereden malzeme alınması büyük ihtimalle köprünün ayaklarına zarar vermiş olabilir” şeklinde konuştu.