Samsun Atakum Meclisi’nde hayvan barınağı gündeme geldi!

Samsun'un Atakum Belediye Meclisi, ilçeye yapılması düşünülen ‘hayvan barınağı' konusunu gündemine aldı. Eski yerden vazgeçilirken, yeni yer konusu görüşülerek komisyona havale edildi.
Samsun Atakum Meclisi’nde hayvan barınağı gündeme geldi!

Samsun’un Atakum Belediye Meclisi, ilçeye yapılması planlanan hayvan barınağı konusunu gündemine aldı. Eski yerden vazgeçilirken, yeni yer konusunda görüşmeler yapılarak teklif ilgili komisyona havale edildi.

Atakum Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısında Hayvan Barınağı Görüşüldü

Atakum Belediye Meclisi’nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Oturumu, Meclis Başkanvekili Halil Taşkın başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde toplam 3 madde yer alırken, Sarayköy Mahallesi'nde 186 bin metrekarelik mera vasfındaki taşınmazın 25 bin metrekaresinin hayvan barınağı, 6 bin metrekaresinin ise hayvan satış alanı olarak tahsis edilmesi teklifi ele alındı.

Meclis toplantısında konuşan Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, barınak için düşünülen yeni alan hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.

Başkan Yardımcısı Suat Yıldız: "İncesu Mahallesi’nden Vazgeçtik, Yeni Yer Arayışındayız"

Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Orman Genel Müdürlüğü'nün tahsis ettiği alanların barınak için uygun olmadığını ve yeni bir yer belirleme ihtiyacının doğduğunu söyledi.

Yıldız, şu ifadeleri kullandı:
*"Bakanlık bize 5 farklı alan önerdi. Ancak bu alanların bazılarında ulaşım zorluğu ve yol yapım sıkıntıları yaşanıyor. Ayrıca hayvan barınaklarını meralara yapmak daha kolay. Yeni düşündüğümüz alanın çevredeki iki mahalle ile doğrudan bir bağlantısı yok. Kara yoluna 3 kilometre uzaklıkta ve 5-6 mahallenin ulaşım yollarının kesişim noktasında bulunuyor. Buraya yerleştireceğimiz zabıta ekipleri, kaçak hayvan salımını da engelleyebilir.

Bunu böyle değerlendirmenizi rica ediyorum. Ayrıca, bu alanın seçilmesi, 7-8 yıl boyunca değiştirilmeyecek anlamına gelmiyor. Büyükşehirlerde hayvan barınakları genellikle şehir merkezinde bulunuyor. 2028'e kadar barınağın her şeyiyle tamamlanması gerekiyor ve çok kapsamlı bir proje planlıyoruz. Sadece bir barınak değil, aynı zamanda insanların nefes alabileceği bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz."*

mec1.webp

Cumhur İttifakı Üyelerinden Barınak Yerine Tepki

Cumhur İttifakı üyeleri, barınağın yapılması planlanan alanın yerleşim yerlerine yakın olması nedeniyle tehlike oluşturabileceğini belirterek projeye olumsuz baktıklarını ifade etti.

Üyeler, barınaktan kaçabilecek ya da barınak yanına bırakılabilecek sokak hayvanlarının mahallelerde kontrolsüz dolaşmasının halk sağlığı açısından risk taşıdığını savundu.

Meclis Başkanvekili Halil Taşkın: "Konu Komisyon Tarafından Değerlendirilecek"

Meclis Başkanvekili Halil Taşkın, hayvan barınağı teklifinin ilgili komisyona havale edilerek daha kapsamlı şekilde ele alınacağını söyledi. Konunun detaylı olarak incelenmesinin ardından, Şubat ayının son meclis toplantısında karar verileceğini belirtti.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir