Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bir Bilenle Bilge Nesil" programının bir sonraki etabında, öğrenciler arasında hikaye yarışması düzenlenmesini ve yarışmada dereceye giren ilk 55 hikayenin kitaplaştırılarak tüm okul kütüphanelerine dağıtılmasını önerdi. Program, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlendi.
"Bir Bilenle Bilge Nesil" Kompozisyon Yarışması Açılış Programı
Lise öğrencileri arasında düzenlenen “Bir Bilenle Bilge Nesil” kompozisyon yarışmasının açılış programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve proje tanıtım videosunun izlenmesinin ardından, Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız ve Genç-Memur-Sen Samsun İl Temsilcisi Onur Şen, programın öğrenciler için hayırlı olmasını dileyerek projenin önemine vurgu yaptı
Halit Doğan: "Kitap Okumak En Zor Ama En Kıymetli Çağında"
Programda konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kitap okuma alışkanlığının önemine değinerek şunları söyledi:
"Gençler en çok cep telefonundan kısa videolar izlemeyi ve içerik oluşturmayı seviyor. Kitap okumanın belki de en zor olduğu çağda yaşıyoruz. Ancak bu dönemde kitap okumanın kıymeti çok daha büyük. Kitap okuyan gençlerin sınavlarda daha başarılı olduğunu ve kendilerini daha fazla geliştirdiklerini görüyoruz."
“Hikaye Yarışması Düzenleyelim ve İlk 55 Hikayeyi Kitaplaştıralım”
Projenin bir sonraki aşamasında Samsun genelinde bir hikaye yarışması düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Doğan, önerisini şu sözlerle dile getirdi:
"Samsun’daki tüm öğrencilerin katılacağı bir hikaye yarışması yapalım. İlk 55 hikayeyi kitaplaştıralım ve bu kitabı tüm okul kütüphanelerine dağıtalım. Yarışmada ilk 5 hikayeyi yazan öğrencilere ödüller verelim. Bu eserler, Samsun’un öğrencilerinin imzasını taşıyan bir miras olarak geleceğe taşınsın."
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ve Projeye Destek
Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar, kitap okuma ve bilgi öğrenme alışkanlıklarının kazanılmasının önemine dikkat çekti. Ağar, “Marka haline gelen bu proje, bilge bir nesil yetiştirme amacı taşıyor. Bakanlığımız, çocuklarımızın okumaya ilgisini artırmak için müfredatta güncellemeler yapıyor ve bu tür projelere destek veriyor. ‘Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ ile hedefimiz, öğrencilerimizin bilgiyle donatılmış bireyler olmalarını sağlamak” dedi.
Kaynak: