Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Türkiye Cumhuriyeti Temsilcisi Ayrat Gataullin, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile yatırım ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdi. Ziyaret sırasında ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve ekonomik iş birliğinin artırılması konuları ele alındı.
Karşılıklı Ticari ve Ekonomik İş Birliği Görüşüldü
Ayrat Gataullin, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Beytekin ve Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Dilmen de hazır bulundu. Görüşmede, Tataristan ve Samsun arasında iş birliği fırsatlarının artırılmasına yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.
Gataullin: “Amacımız İş İnsanlarını Bir Araya Getirmek”
Tataristan Temsilcisi Ayrat Gataullin, Samsun’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları söyledi:
“Bizim gayemiz daha güçlü projelerle Tataristan-Türkiye ilişkilerini daha ileriye taşımaktır. Bölgelerimizde yabancı yatırımcılar için birçok fırsat bulunuyor. Türkiye’den Tataristan’a yatırım yapan büyük gruplar mevcut.
Samsun’un ticaret için önemli bir potansiyele sahip olduğunu gördük. Ticaret ve Sanayi Odamız, belirli aralıklarla Türkiye’ye ziyaretler gerçekleştiriyor.
Döndüğümüzde, bir sonraki ziyaretlerini Samsun’a yapmaları için mektup yazacağız. Dünya ekonomisindeki yavaşlamaya rağmen, kriz dönemlerinde doğru stratejilerle yerini iyi bulanların başarılı olacağına inanıyoruz. Biz iş birliğine her zaman açığız ve daha çok bir araya gelerek çalışmamız gerektiğine inanıyoruz.”
Murzioğlu: “Samsun, Karadeniz’in Parlayan Yıldızı”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise şunları söyledi:
“Samsun, Karadeniz’in en büyük ili ve parlayan yıldızıdır. Stratejik konumu ve sahip olduğu üretim altyapısıyla ekonomik faaliyetleri oldukça geniş bir alana yayılmış bir şehirdir. İlimizin ihracat ve sanayi potansiyeli oldukça yüksektir.
Bu toplantının iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek açısından büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Ticaret hacmimizi daha üst seviyelere çıkarmak için elimizden gelen çabayı göstermeye hazırız.”
Kaynak: