Samsun’da anız uyarısı! Yakmayın

Samsun Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya anız yakılmaması konusunda uyarıda bulundu.

Samsun’da anız uyarısı! Yakmayın

Samsun Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Aslan Kaya, yangına neden olabileceği nedeniyle anızların yakılmaması uyarısında bulundu.

Kaya, yaptığı açıklamada, yangınların doğada ve toprakta telafisi mümkün olmayan tahribat meydana getirdiğini söyledi.

Hasat dönemine başlandığı bu günlerde anız yakılmasının önüne geçmek, yakanları uyarmanın bütün çiftçilerin sorumluluğu olduğunu dile getiren Kaya, "Yakılan anızlar toprağı olumsuz yönde etkiliyor. Topraktan alınan verim düşerken çiftçilerimiz uzun yıllar bu durumu telafi etmek için maddi harcama yapmak zorunda kalıyor. Arazilerde bulunan yabancı otların temizlenmesi için anız yakmaya başvuran çiftçilerimiz, toprakta bulunan bütün canlılara zarar verdiklerini gözden kaçırıyorlar." dedi.

Kaya, hava sıcaklıklarıın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde en ufak kıvılcımın yangına neden olabileceğini vurgulayarak, çiftçiler ve bütün vatandaşları dikkatli olmaya davet etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler