Samsun’da bayram dönüşü yolcu otobüslerine kemer denetimi!

Samsun polisi, Ramazan Bayramı dönüşünde yoğun yolcu taşımacılığı yapan şehirlerarası otobüslerinde emniyet kemeri kontrolü uygulaması gerçekleştirdi.
Samsun’da bayram dönüşü yolcu otobüslerine kemer denetimi!

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, Ramazan Bayramı dönüşünde artan yolcu trafiği nedeniyle Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetimin ana amacı, trafik güvenliğini sağlamak ve yolcuların huzurlu bir şekilde seyahat etmelerini temin etmek oldu.

Hız, Belgeler, Takograf ve Emniyet Kemeri Kontrolleri Yapıldı

Yapılan denetimlerde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde;

Hız sınırlamaları,

Sürücü belgeleri,

Takograf cihazı kullanımı,

Yasal yükümlülükler

ve en önemlisi emniyet kemeri takılıp takılmadığı titizlikle kontrol edildi.

Trafik ekipleri, hem sürücülere hem de yolculara yönelik bilgilendirme faaliyetlerinde bulunarak farkındalık oluşturmayı hedefledi.

kemer1.webp

Polisten Yolculara Anons: “Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır”

Terminalden çıkış yapan otobüsler durdurularak, yolculara emniyet kemerinin önemi hakkında şu bilgilendirme yapıldı:

“Sayın yolcular; hepinize hayırlı yolculuklar diliyoruz. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü olarak herkese ‘hayırlı yolculuklar’ diliyoruz. Emniyet kemeri takmak yasal bir zorunluluktur. Aynı zamanda kendi can güvenliğiniz açısından da önem arz etmektedir. Emniyet kemeri takmak, kaza anında ölüm ve yaralanma riskini en aza indirir. Bu nedenle yolculuk esnasında emniyet kemerleriniz lütfen takılı vaziyette seyahat edelim.”

Emniyet Kemeri Takmayan Yolcular Uyarıldı

Yapılan kontroller sırasında emniyet kemeri takmayan yolcular uyarıldı, sürücülere ise tüm gerekli evrak ve belgelerin kontrolleri sağlandı. Trafik ekipleri, bu tür denetimlerin sadece terminalle sınırlı kalmayacağını, farklı lokasyonlarda da uygulamaların süreceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir