Samsun'un İlkadım ilçesinde bir dernekte kumar oynatıldığı tespit edilerek polis ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Yapılan baskında 38 kişi suçüstü yakalanırken, toplam 351 bin 386 TL idari para cezası kesildi. Dernek işletmecisi hakkında ise adli işlem başlatıldı.
Kumar Oynayan 38 Kişi Suçüstü Yakalandı
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yasa dışı kumar faaliyetlerini önlemek amacıyla İlkadım ilçesinde faaliyet gösteren bir derneğe baskın düzenledi.
Dernekte iskambil kağıtları ve tombala malzemeleriyle kumar oynayan 38 kişi suçüstü yakalandı.
Kumar oynadığı tespit edilen şahıslara toplam 351 bin 386 TL idari para cezası kesildi.
İş yeri sorumlusu İ.K. (48) hakkında "kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" suçundan adli işlem başlatıldı.
Derneğin Kapatılması İçin Hukuki Süreç Başlatıldı
Baskın sonrası yetkililer, derneğin kapatılması için hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı. Samsun Emniyet Müdürlüğü, halkın huzurunu bozan ve yasa dışı faaliyetlerde bulunan yerlere yönelik denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.
Kaynak: