Samsun’da hastanelere 2 milyon yeni randevu kapasitesi!

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, "2022 yılında 3 milyon olan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) randevu kapasitesini, 2024 yılında 4,5 milyona çıkarttık.” dedi.
Samsun’da hastanelere 2 milyon yeni randevu kapasitesi!

Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, şehirde sağlık hizmetlerine erişimi artırmak adına yapılan çalışmalarla birlikte, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden verilen randevu kapasitesinde son üç yılda dikkat çekici bir artış sağlandığını duyurdu.

2022’de 3 Milyon Olan Randevu Kapasitesi 2025’te 5 Milyonu Aşacak

MHRS üzerinden Samsun'da 2022 yılında 3 milyon olan randevu kapasitesi, 2024 yılında 4,5 milyona, 2025 yılının ilk 3 ayında ise 5 milyona ulaşma yolunda ilerliyor. Sağlık Müdürü Uras, bu artışın, il genelindeki sağlık tesislerinde yapılan özel planlamalar ve hizmet kapasitesinin artırılması sayesinde mümkün olduğunu vurguladı.

Poliklinik Sayıları Arttı, Bekleme Süreleri Azaldı

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Gazi Devlet Hastanesi ve Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi gibi halkın yoğun ilgi gösterdiği sağlık kuruluşlarında poliklinik sayılarının artırıldığını belirten Uras, maksimum muayene kapasitesine ulaşılması için randevu planlamalarının yeniden yapılandırıldığını ifade etti.

Uras, 2022 yılında aylık ortalama 276 bin olan randevu sayısının, 2025 Ocak ayında 450 bine ulaştığını, son 3 yılda yüzde 60’ın üzerinde bir kapasite artışı sağlandığını açıkladı.

2 Milyon Yeni Randevu Kapasitesi Oluşturuluyor

Samsun’da sağlık sistemine kazandırılacak yeni hastanelerle birlikte, MHRS randevu kapasitesinde önemli bir artış daha bekleniyor. Uras, “2025 yılı sonunda 2022’ye göre yaklaşık 2 milyon yeni randevu kapasitesi oluşturmuş olacağız” diyerek planlanan yatırımların önemine değindi.

Randevu Bekleyen Hasta Sayısında Yüzde 72 Azalma Sağlandı

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde kurulan MHRS Randevu Arama Ekipleri, randevu alıp gitmeyen hastalarla iletişime geçerek sistemde boşluk oluşmasını engelliyor. Uras, bu yöntem sayesinde randevu bekleyen hasta sayısında yüzde 72 oranında bir düşüş sağlandığını belirtti.

“Öncelik Aile Hekimliği Başvurusu Olmalı”

Uzm. Dr. Mustafa Uras, vatandaşlara çağrıda bulunarak ilk başvurularını aile hekimliği üzerinden gerçekleştirmelerinin, sistemin daha verimli çalışması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Uras sözlerini şöyle tamamladı:
“Aile hekimliğine yönlendirmeyle hem sistemi rahatlatabilir hem de gereksiz hastane yoğunluklarının önüne geçebiliriz. MHRS sistemini daha etkili kullanmak hepimizin sorumluluğu." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir