Samsun’da hedef kırsaldan kente göçü önlemek

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Tarımsal üretimde birinci hedefimiz; kırsaldan kente göçü önlemek, hatta tersine çevirmek suretiyle insanları doğduğu yerde doyurmak” dedi.
Samsun’da hedef kırsaldan kente göçü önlemek

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 Yılı Değerlendirme Toplantısı Havza ilçesinde gerçekleştirdi. Toplantıda 2024 yılı faaliyetleri ele alınırken, 2025 yılı hedefleri ve planlanan projeler hakkında bilgi verildi. İl Müdürü İbrahim Sağlam, tarımsal üretimde kırsaldan kente göçü önleyerek insanları doğdukları yerde doyurmanın temel hedefleri olduğunu vurguladı.

tarim3.webp

“Kırsaldan Kente Göçü Önlemek Öncelikli Hedefimiz”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havza Fizik Tedavi Merkezi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2024 yılının kurumsal hedefler açısından başarılı geçtiğini belirtti. Sağlam, şu ifadelere yer verdi:
“Tarımsal üretimde en önemli hedefimiz, kırsaldan kente göçü önlemek ve insanları doğduğu yerde doyurmak. Bu doğrultuda çiftçilerimize götürdüğümüz hizmetlerde büyük özveri ve uyum içinde çalışıyoruz.”

“Kahverengi Kokarca ile Mücadeleye Devam Ediyoruz”

Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan kahverengi kokarca zararlısına karşı entegre zararlı yönetimi prensipleri kapsamında mücadele yürüttüklerini belirten Sağlam, “Her cuma günü ilçelerimizde eğitim, yayım ve kamuoyu bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Zararlıyla mücadele çalışmalarımız; popülasyon takibi, kışlak yerleri ve açık alan mücadeleleri gibi birçok aşamayı kapsıyor” dedi.

tarim1.webp

Tarımsal Üretim Planlamasında Yeni Stratejiler

Tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini artırmak için yeni stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Sağlam, şunları söyledi:
“Tarım sektörünü sürdürülebilir, verimli ve kayıtlı bir yapıya kavuşturmak adına çalışıyoruz. Yeni destekleme modeli, işlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması, tarım sayımı ve sözleşmeli üretim gibi unsurları içeren tarımsal üretim planlaması ile stratejik ürünlerde yeterliliği artırmayı hedefliyoruz. 2024 yılı ÇKS kayıt başvurularının son tarihi 31 Aralık 2024’tür.”

Hayvancılık Sektöründe Güçlü ve Dirençli Bir Yapı

Hayvancılık sektörünün güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Sağlam, “Bulaşıcı hastalıkların kontrol altına alınması ve hayvan sağlığının iyileştirilmesi için aşılama faaliyetlerimiz hız kesmeden devam ediyor. Tarıma dayalı sanayinin hammadde ihtiyacını sürdürülebilir şekilde karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

tarim2.webp

Gıda Güvenliği Öncelikli Konular Arasında

Gıda güvenliği denetimlerinin sektördeki en değerli görevlerden biri olduğuna dikkat çeken Sağlam, “Gıda güvenliği, bireysel tüketicilerin sağlığını korumanın yanı sıra toplum sağlığını da güvence altına alır. Ayrıca, gıda ticareti hem döviz kazandırır hem de sektöre katma değer sağlayarak milli gelire katkıda bulunur” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir