Samsun’da Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, birlik, beraberlik ve dayanışmanın ön plana çıktığı Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerine desteğini artırarak sürdürüyor.
Samsun’da Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine destek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhuna uygun olarak ihtiyaç sahiplerine desteğini sürdürüyor. Bu yıl 15 bin aileye toplam 60 milyon TL nakdi destek sağlandı.

Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yıl boyunca destek olduğu aileleri Ramazan ayında da yalnız bırakmadı. Önceki yıllardan farklı olarak, bu yıl gıda kolisi yerine nakdi destek banka hesaplarına yatırılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Yardımların belirlenmesi süreci, Alo 153 hattına yapılan başvuruların titizlikle değerlendirilmesiyle yürütüldü.

Günde 10 Bin Kişiye Ücretsiz İftar

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ramazan boyunca iftar sofralarıyla da vatandaşlara destek oluyor.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan iftar çadırı ve 153 Restoranlarının tamamında vatandaşlara ücretsiz iftar veriliyor.

Günlük 5 bin kişiye iftar sunulurken, 17 ilçede de ihtiyaç sahibi ailelere günlük 5 bin sıcak yemek ulaştırılıyor.

Ramazan boyunca her gün toplamda 10 bin kişiye sıcak yemek sağlanıyor.

Yolda Olan Vatandaşlara İftariyelik Dağıtılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi, iftar saatinde yolda olan vatandaşları da unutmadı. Şehrin farklı noktalarında iftariyelik paketler dağıtılarak oruçlarını açmaları sağlanıyor.

Başkan Halit Doğan: "Ramazan’da Gönüllere Dokunuyoruz"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Ramazan’ın manevi atmosferini şehre yansıtmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl Samsun’da Ramazan’ı en güzel şekilde yaşıyoruz. Kültürel etkinliklerle hemşehrilerimizin yanında olurken, sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getirerek desteğimizi sürdürüyoruz. İftar sofralarımızda gönülleri buluşturuyor, Temel İhtiyaç Destek Kartları ile vatandaşlarımıza destek oluyoruz. Ramazan’ın birlik ve beraberliğini en güzel şekilde yaşayarak, gönüllere dokunmaya devam edeceğiz." 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
  • vtndş / 12 Mart 2025 15:41

    belediyelerin hepsi bu yardımı yapabilmeli insanlar mağdur olmamalı bu ayda.

    Yanıtla (0) (0)
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir