Selanik'te Trabzon konuşuldu

Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılan toplantıya Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında, 17 kişilik Edirne heyeti katıldı. Heyette, Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne Şoförler Odası Başkanı Erbey Kılıç, Edirne Esnaf Odal

Selanik'te Trabzon konuşuldu

Yunanistan'ın Selanik kentinde yapılan toplantıya Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan başkanlığında, 17 kişilik Edirne heyeti katıldı. Heyette, Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Edirne Şoförler Odası Başkanı Erbey Kılıç, Edirne Esnaf Odaları Birliği Genel Sekreteri Özay Güngören, İl Özel İdaresi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Engin Koç'unda aralarında bulunduğu 17 kişi katıldı.

Türkiye'den Trabzon ve Kocaeli illeri temsilcileri ile Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Genel Sekreterliği ve Merkezi Finans Kurumu uzmanlarının da katıldığı toplantıda, ikinci teklif duyurusu yapıldı.

Program kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün doğduğu ev ile Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğu ziyaret edildi.

- KARADENİZ HAVZASINDA SINIR ÖTESİ İŞBİRLİĞİ PROGRAMI-

Avrupa Birliği tarafından Ülkemize sağlanan Mali yardımlar Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde kullanılmaktadır. IPA'nın ikinci öncelik alanı alan Sınır Ötesi ve Bölgesel İşbirliği programı Türkiye'nin AB ile olan sınır bölgelerinde ve Karadeniz Havzasındaki ülkeler ile ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliğini geliştirmeyi hedeflemektedir. Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı IPA'nın ikinci öncelik alanı kapsamında geliştirilmiştir. 2007-2013 dönemini kapsayan Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği Programı, Avrupa Birliği'nin Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Programı kapsamında yer alan bir programdır. Söz konusu programın amacı, Karadeniz Havzasındaki bölgelerin ekonomik ve sosyal kalkınmasını güçlendirmek ve bu kalkınmayı sürdürülebilir kılmaktır. Sınır bölgelerindeki ekonomik ve sosyal kalkınmayı teşvik etmeyi, ortak sorunlara karşı birlikte çalışmayı, toplumlar arası ve bölgesel işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı Avrupa Komşuluk ve Ortaklık Aracı (European Neighbourhood and Partnership Instrument ? ENPI) kapsamında yürütülmektedir. Programa, Karadeniz'e kıyısı olan ve/veya havzada yer alan toplam 10 ülke katılmaktadır. Bu ülkelerden Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan Avrupa Birliği (AB) üyesi; Türkiye AB'ye aday ülke; Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Rusya ve Ukrayna ise ortak ülke olarak program kapsamında yer almaktadır. Katılımcı ülkelerin eşit statü ve ortak sorumluluğu haiz olduğu Programın Ortak Yönetim Makamı (JMA), Romanya Kalkınma ve Bayındırlık Bakanlığı'dır. Programın Türkiye'de yürütülmesinden Sınır Ötesi İşbirliği Programları Ulusal Makamı olan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı sorumludur.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler