Sümela'daki turistlere kar engeli

Yılbaşı eğlenceleri için hafta sonu Trabzon'a gelen ve Maçka ilçesi Yazlık köyünde Kalandar'ı (Yılbaşı) kutlayan Yunanlı turistler, Sümela Manastırı'nda kar engeliyle karşılaştı. Dün turizm beldesi Uzungöl'ü gezen Yunanlı kafile bugün Maçka ilçesindeki Sü

Sümela'daki turistlere kar engeli

Yılbaşı eğlenceleri için hafta sonu Trabzon'a gelen ve Maçka ilçesi Yazlık köyünde Kalandar'ı (Yılbaşı) kutlayan Yunanlı turistler, Sümela Manastırı'nda kar engeliyle karşılaştı.

Dün turizm beldesi Uzungöl'ü gezen Yunanlı kafile bugün Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nı gezmek istedi. Manastırın bulunduğu bölgenin karla kaplı olması nedeniyle Yunanlılar Sümela Manastırı'na çıkamazken çareyi hatıra fotoğrafı çektirmekte buldular.

Burada bir dakikalık saygı duruşunda bulunan turistler adına konuşan Momoger Derneği Başkanı Kostas Alexandiris, "Bu manastır İsa'dan sonra 3. yüzyıldan bugüne kadar gelmiştir.

Manastır da 3. yüzyıldan 1923'e kadar düzgün bir şekilde ibadet yapılmıştır. Buradaki önemli olan şudur ki şimdiki hükümetler daha önceki krallıklar, İngiltere, bütün Avrupa'daki hükümetler bu manastıra her zaman saygı duymuşlardır" dedi.

Burasının dini bir ibadet yeri olduğunu anlatan Alexandiris, şunları söyledi: "1700 yıldır yaşamış ve birçok ülke buraya hediyeler göndermiştir.

 
Burası bir dini merkez, hıristiyanlığın dini bir merkezidir. Bunu da böyle bilmek lazım, herkesin saygı duyması lazım biz de bunun için buraya gelip bir dakikalık saygı duruşunda bulunduk."


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katkıları ile burada senede bir gün de olsa dini ibadetleri yerine getirmek istediklerini belirten Alexandiris, şöyle konuştu: "Biz karmaşa ve protesto gibi eylemlerin burada olmasını istemiyoruz, böyle şeyler bu mekana yakışmıyor. Biz Bartholomeos'un da buraya gelip bizimle beraber bu dini ayini yapmasını istiyoruz. Kalbimizin bütün içtenliği ile bunu istiyoruz."

 
Alexandiris, Trabzon gezilerinde hiçbir sorun yaşamadıklarını ifade ederek herkese teşekkür etti.

Yunanlı grup Sümela ziyareti sonrasında Ayasofya'yı ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler