TMO'ya yeni müdür
TMO Genel Müdürlüğünü, Müsteşar Yardımcısı, vekaleten yürütecek. Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevinden istifa eden İsmail Kemaloğlu'nun yerine, bu görevleri vekaleten yürütmek üzere, Tarım ve Köyişleri Ba
TMO Genel Müdürlüğünü, Müsteşar Yardımcısı, vekaleten yürütecek. Toprak Mahsulleri Ofisi'nde (TMO) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevinden istifa eden İsmail Kemaloğlu'nun yerine, bu görevleri vekaleten yürütmek üzere, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mesut Köse atandı.
Mesut Köse'nin TMO yönetim kurulu üyeliğine atanmasına ilişkin karar 20 Eylül tarihli Resmi Gazete'de yayımlanırken, Köse, vekaleten yönetim kurulu başkanlığı ve genel müdürlük görevlerine getirildi. Köse'nin 22 Eylül itibariyle görevine başladığı belirtildi.
Gaziantep'te 1967 yılında doğan Köse, 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu, 1989 yılında da kaymakamlık görevine başladı. 2002 yılına kadar Çardak, Gerze ve Azdavay kaymakam vekillikleri ile Borçka, Hazro, Dereli ve Yumurtalık kaymakamlıklarında bulundu.
2001 yılında İngiltere Exeter Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Kamu Politikası Yüksek Lisans Programını bitirdi. 2002-2007 yılları arasında Kamu İhale Kurumu Uluslararası İlişkiler ve AB Grup Başkanı olarak görev yaptı. Köse, 18 Nisan 2007'den beri Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda müsteşar yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.
ÇELTİK ALIM FİYATLARI
Bu arada, dün akşam Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker tarafından açıklanan TMO'nun çeltik alım fiyatlarının ayrıntıları da belli oldu.
Buna göre TMO, baldo cinsi çeltiğin tonunu 960 YTL'den, Osmancık ve diğer uzun taneli çeltiklerin tonunu 870 YTL'den, orta taneli çeltiklerin tonunu 790 YTL'den, kısa taneli çeltiklerin tonunu ise 720 YTL'den alacak. Üreticilere, ton başına ayrıca 100 YTL prim verilecek. Ürün bedelleri 25 gün içinde üretici hesaplarına, tek seferde yatırılacak.
TMO, geçen yıl çeltiğin tonunu, 680-750 YTL arasında değişen fiyatlarla almış, ayrıca üreticiye 90 YTL prim verilmişti.
Üretimin büyük bölümünü oluşturan Osmancık cinsi çeltiğin alım fiyatı yüzde 16, prim ile birlikte üreticinin eline geçen toplam tutar yüzde 15,47 arttı.