Trabzon demiryolu projesi tanıtıldı

 Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın da konuşmacı olarak katıldığı toplantıda demiryolu projesinin detayları anlatıldı.Toplantıda konuşan Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta projenin önemine vurgu yaparak “Hükümetimiz 2002’de

Trabzon demiryolu projesi tanıtıldı

 

Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta’nın da konuşmacı olarak katıldığı toplantıda demiryolu projesinin detayları anlatıldı.

Toplantıda konuşan Çevre Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta projenin önemine vurgu yaparak “Hükümetimiz 2002’den beri insanlarımızın hayallerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Tüm kurumlarımız ödenekten yana mutlu olduklarını ifade ediyor. Sadece 2011 yılında 11 milyarlık yatırım yaptık. Bu tarihi bir toplantıda ve çok önemli. Trabzon ve bölge insanı yıllardır beklediği demiryoluna kavuşacaktır. Bölge insanı çok daha güzel hizmetlere layıktır. Bundan sonra da hayal ettiklerine ulaşmaları için çalışmaya devam edeceğiz. Erdoğan Bayraktar’ın önderliğinde hava, su toprağın altında projeleri biz kontrol altında tutacağız. Bakanlık olarak yapılan projelerimize desteklerimiz devam edecektir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. Bu toplantının Trabzon’a bölge insanına ve Türkiye’mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise “Tüm siyasi partilerin bu oluşuma katkıda bulunmalarını istiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin, sanayi odasının ve bütün herkesin bu toplantılara katılımını bekliyoruz. Demiryolu Platformu’nun Yılmaz Savaşçısı Ahmet Sarı’nın katkılarıyla açılan ‘Demiryolu Sergisi’ için kendisine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Proje sunumunun yapılmasından sonra tekrar söz alan Gümrükçüoğlu sert açıklamalarda bulundu. Projenin Gümüşhane istikametinde Trabzon ve Tirebolu diye iki ayrı limana inmesine itiraz eden Gümrükçüoğlu, "Böyle proje olmaz. Gümüşhane'ye gelindiğinde Trabzon'a gidilecekse Trabzon'a gidilir. Bu ülkenin kaynakları çarçur edilmesine göz yumamayız. Tirebolu'da indirme bindirme yapılacaksa, Trabzon'a gelmenin alemi yok. Trabzon'da indirme bindirme yapılacaksa, o zamanda Tirebolu'ya gitmenin bir alemi yok. Bu ülkenin kaynağını en iyi şekilde kullanmalıyız. Bu ülkenin kaynakları çocuk oyuncağı mı? Tirebolu'da indirme, yükleme, bindirme yeri olmaz. Eğer yapılacaksa Trabzon 4 bin yıllık şehirdir. Güzergah buna göre belirlenmeli" dedi.

Projede Trabzon'dan kalkan trenin viyadüklerle Torul'a ulaşmasını hayretle karşılayan KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Fazlı Çelik "Günyüzü görmeden Torul'a ulaşacağız" yorumunu yaptı. Koltukların yer yer boş kaldığı toplantıda Trabzon’un geleceğini önemli derece etkileyecek bu toplantıya fazla ilginin olmaması ise dikkat çekti.

PROJENİN DETAYLARI

Proje ile ilgili bilgileri ise Yüksel Dominik Mühendislik Limited Şirketi Proje Mühendisi Hakan Yeşiltepe verdi. Sunumda hızlı tren hattının elektrikli çift hattan oluştuğu belirtildi. Ayrıca Trabzon-Gümüşhane arası hat uzunluğu 108 km, Gümüşhane-Tirebolu arası hat uzunluğu 85 km, Gümüşhane-Erzincan arası hat uzunluğu ise 139 km olarak açıklandı.

Proje hızı (yolcu treni)

Trabzon-Gümüşhane arası 160 km/saat

Gümüşhane-Tirebolu arası 160 km/saat

Gümüşhane-Erzincan arası 250 km/saat

Proje hızı (yük treni)

Trabzon-Gümüşhane arası 90 km/saat

Gümüşhane-Tirebolu arası 90 km/saat

Gümüşhane-Erzincan arası 120 km/saat

Seyahat süreleri ;

Trabzon-Gümüşhane arası 52 dakika

Gümüşhane-Tirebolu arası 32 dakika

Gümüşhane-Erzincan arası 1 saat 31 dakika sürecek.

Ayrıca iki kanaldan sahile inen raylar için yapılan projede Batum güzergahı düşünülmedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler