Trabzon Kadın Dostu
Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kızların Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında, Kadın Dostu Kent oluşturmak amacıyla geliştirilen uygulama projelerine programın uygulandığı 6 ilde (
Sabancı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kızların Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı (BMOP) kapsamında, Kadın Dostu Kent oluşturmak amacıyla geliştirilen uygulama projelerine programın uygulandığı 6 ilde (İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon ve Van) hibe vermeye devam ediyor.
Konuyla ilgili bugün Valilik binasında bir toplantı gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Ali Şanlıer'in de katılım gösterdiği toplantıda BMOP Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu başkanlık yaptı. Mısırlıoğlu, katılımcılara ve basın mensuplarına konu hakkına bilgi verdi.
Kadınların güçlendirilmesi için hibe verileceğini belirten Mısırlıoğlu, Yerel yönetimlerde katılımcılık ilkesinin hayata geçirilmesine ve kadınların güçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan, ilki 2007 yılında Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında 2008 yılında toplam 120.000YTL tutarında hibe verilecek.
Başvurlar için son tarihin 18 Nisan 2008 olduğu Sabancı Vakfı Hibe Programına İzmir, Kars, Nevşehir, Şanlıurfa, Trabzon Van illerinde yerleşik durumdaki kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları, valilik, belediye, il özel idareleri, ve bunlara bağlı birimler, ticaret odaları, sanayi odaları, meslek örgütleri, üniversiteler, üniversitelere bağlı fakülteler, enstitüler yüksekokullar veya araştırma merkezleri başvurabilecek.
Hibe dağıtımında yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklığı ile gerçekleştirilecek, başka illerde uygulanabilirliği, yenilikçi, sürdürülebilir ve kadın haklarının savunulmasında erkeklerin katılımını destekleyen projelere öncelik verilecek dedi.
2007 yılındaki Sabancı Vakfı Hibe Programı kapsamında hibe verilen 11 uygulama projesinin halen başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirten Mısırlıoğlu, Bu projelerin konuları; kadınların yerel siyasette eşit temsilinden, görme engelli çocukların annelerinin desteklenmesine, lise öğrencileri ve ailelerinin bilgilendirilerek töre namus cinayetlerinin engellenmesinden, kentlilik bilincinin oluşturulmasına, erkeklerin kadına yönelik şiddet konusunda farkındalıklarının arttırılmasından, şiddet vakaları için güvenilir bir kayıt sistemi oluşturmaya uzanan geniş bir yelpazeye yayılmaktadır şeklinde konuştu.