Trabzon Kadın Erkek Eşitliği Şartını İmzalayan İlk İl
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’da 2006 yılından itibaren yürütülen Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesinin Hibe Tanıtım Toplantısına katıldı. Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Belediye Başk
Yayınlanma:
Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon’da 2006 yılından itibaren yürütülen Birleşmiş Milletler Kadın Dostu Kentler Projesinin Hibe Tanıtım Toplantısına katıldı. Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Kızılcık’ın yanı sıra Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Zahid Hugue ve ilgili Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Trabzon’un her alanda olduğu gibi kadın erkek eşitliği alanında diğer illere model olduğunu belirten Vali Kızılcık “Kadın dostu kentler ve şehirler projesi kapsamında ilk aşamada 6 il, daha sonra ülkemizin 12 ilinde yürütülen çalışmalar sayesinde artık toplumda hem cinsiyet eşitliği hem de fırsat eşitliğinin sağlanması yönünde çok önemli adımlar atıldı. Misafirimiz olan BM Nüfus Fonu’nun Türkiye Temsilcisi Zahid Hugue’nun belirttiği gibi bu uygulamaların modelini geliştiren, model olarak alınan uygulamaları gerçekleştirdiğiniz için bu hususta duyarlılığa sahip olan eyleme geçen herkesi tebrik ediyorum. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıda Trabzon şehir olarak İç İşleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletlerin ortaklaşa yürüttüğü daha sonra Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ve Sabancı Vakfı’nın desteklediği bu projede Trabzon çok özel bir yere sahiptir. Nitekim uluslararası yaptığımız inceleme ziyaretlerinde Dünya Bankası’nda uygulama olarak paylaştığımızda bu tecrübemizi kendilerinin dünyada ve Türkiye’mizde de uygulamayı kararlaştırdıkları Sürdürülebilir Şehirler Projesi kapsamında bu alanda Trabzon’umuzda kurumlar arası işbirliğiyle gerçekleştirilen bu çalışmaların sürdürülebilir şehir konseptinin oluşturulmasında model teşkil edebilecek başarıya sahip olduğunu Dünya Bankası Yetkilileri bizlere ifade ettiler. Dolayısıyla Trabzon şehrinin elde ettiği bu başarısı kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetim müesseseleri, üniversitesi ve STK’larının ortak aklının gerçekleştirilmesi ile ortaya çıkan bir sonuçtur. Bu başarıdan herkesin hissesine düşen hiç şüphesiz insanı mutlu etmenin sonucudur. Zaten dünyada devletleri de, STK’lar da , özel şirketler de insanlığı mutlu etmek için uğraş verirler ve bu yönde zaman ve para harcarlar. Bizler vilayette, belediyelerde, İl Özel İdaresi ve Kaymakamlıklarda oluşturduğumuz yerel eşitlik büroları ile sadece cinsiyet eşitliği konusunda bilgilendirmeyi gerçekleştirmiyor aynı zamanda dezavantajlı konumdaki kadınların, toplumun tüm kesimlerin fırsat eşitliğini sağlamak için bilgilendirmeler, iş imkanı, mesleki eğitim ve eğitim sonucunda kendi işlerini kurma imkanı buluyorlar. Şehrin Stratejik Eylem planlarının katılımcı bir anlayışla hazırlanmış olması da bizi bir takım halinde tüm tarafların fikirlerini özgürce ifade edebildiği, sorunlarını dile getirebildiği ve bu tespit edilen sorunların çözümü için çözüm yollarını eylem planında ortaya koyabildiği ortak çalışmanın ürünüdür” dedi.
Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ise, “Kentimizle bugün gurur duyduğumu belirtmek istiyorum. Sizlerin bu güzel çalışmalarınız sayesinde şehrimize ve bu kentin tümüne bir belge teslim edildi. Avrupa Yerel yaşamda kadın erkek eşitliği şartını imzalayan Türkiye’ deki ilk belediye Trabzon oldu. Bu kentin kadın erkek eşitliğini yaşayan ve yaşatan bir kent olması münasebeti sonucunda verildi. Bundan sonraki projelerde yine Trabzon bir insan sevgisi ve uygarlığın, eşitliğin merkezi ve temsil edildiği bir dünya şehri olduğunu bütün dünyayla paylaşmaya ve yürümeye devam edecektir. Trabzon Belediyesi bu hizmetin gece gündüz yanında olacaktır” dedi.
BM Nüfus Fonu Temsilcisi Zahid Hugue de, Trabzon’da yürütülen Kadın Dostu Kentler programının Türkiye’deki diğer iller için model teşkil edecek seviyeye geldiğini belirterek, “Bizde bu örneği diğer iller için bir model olarak sunmak istiyoruz. Göstermiş olduğunuz sahiplilik program için çok değerli. Bu program BM Nüfus Fonu için son derece önemli teşkil eden bir program. Başta Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Belediye Meclisi’ne İl Genel Meclisine, Eşitlik Birimi’ne sorumlularına gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
Program daha sonra yerel eşiklik birimi sorumlusu Sinem Mısırlıoğlu’nun sunumu ve pasta kesimiyle devam etti.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.