Trabzon turizmde beklentileri aştı

Trabzon'da Turizm Haftası programları kapsamında açılış töreni gerçekleştirildi.Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törene, Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Kültür ve Turizm Müdür Vekili Salih Rakıcı, Trabz

Trabzon turizmde beklentileri aştı

Trabzon'da Turizm Haftası programları kapsamında açılış töreni gerçekleştirildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulunda düzenlenen törene, Vali Abdil Celil Öz, Trabzon Kültür ve Turizm Müdür Vekili Salih Rakıcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, kamu kurum yöneticileri, turizm sektör temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Öz, açılışta yaptığı konuşmada, adeta bacasız sanayi olan turizmin, ülkelerin kalkınması ve gelişmesi için en temel stratejik hedeflerden biri olduğunu söyledi.

Son yıllarda hem Karadeniz bölgesinin hem de Trabzon'un turizm sektöründen önemli pay aldığını ifade eden Öz, "Trabzon'u geçtiğimiz yıl ziyaret eden turist sayısı 2 milyon 700 bin civarındaydı. Bu yılın ilk dört ayına göre yaklaşık yüzde 18'lik artış olduğunu görüyoruz. Kruvazör turizm konusunda da yüzde 35'lere varan artış söz konusu" dedi.

Öz,  kamu olarak turizm altyapısını geliştirecek çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ulaşımda bir sıkıntımız yok. Yeşilyol projesiyle turizm açısından önem arz eden yayla bağlantılarımızı doğal ortama uygun yaparak turizm destinasyonumuzu geliştirmeye çalışıyoruz. Havalimanımız çok etkin çalışıyor. İkinci pistle ilgili proje çalışmalarımız da devam ediyor. Turizm altyapısını güçlendirmek için mevcut kültür değerlerimizi restore ederek turizmin hizmetine sunma konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz."

TURİZMDE HIZLI GİDİYORUZ

Tarihi kültür varlıklarını da geliştirme konusunda çalışma yaptıklarına dikkati çeken Öz, şunları kaydetti:

"Ortahisar, Sümela Manastırı, tarihi konaklar, Kızlar Manastırı gibi değerlerimizin restorasyon projesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Uzungöl önemli bir turizm destinasyonu. Koruma amaçlı imar planı onaylandı. İmar kirliliğine izin vermeyeceğiz. Sokaktaki çirkin görüntüleri ortadan kaldıracağız. Uzungöl'e kongre ve kültür merkezi de kazandırmayı planlıyoruz. Sera Gölü ile ilgili de uygulama projemiz var."

Öz, özel sektöre de bu konuda iş düştüğünü anlatarak, "Konaklama ve diğer hizmet sektöründe belli bir kapasiteyi yakaladık ama yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Turizmde hızlı gidiyoruz. Altyapımızı da buna uydurmamız gerekiyor. Trabzon'da turizmi geliştirmek için el birliği ile gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Rakıcı, Trabzon'un zenginlikleri ile bölgenin parlayan yüzü olduğunu vurgulayarak, "Turizm bütün sektörlerin ortak hedefi olmalıdır. İlimizde turizm bilincinin oluşması ve ciddi ekonomik potansiyelinin gelişmesi en büyük arzumuzdur. Turizmi bütün yıla yaymak, turistlerin harcama miktarlarını arttırmak için gayret gösteriyoruz" dedi.

Gürkök ise Türkiye'de turizm gelirlerinin vazgeçilmez gelir kaynakları olduğunu ifade ederek, "2013 yılında ülkemize gelen turist sayısı 34 milyona ulaşırken elde edilen gelir 32 milyar dolardır. Türkiye, turizmde dünyada ilk 10 arasında olup her geçen yıl daha yukarıya çıkmak için emin adımlarla yoluna devam etmektedir" diye konuştu.

Program, konuşmaların ardından kokteyl ve folklor gösterisi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler