Trabzon uluslararası bir üs oldu
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yeni pazarlarla dünya ekonomisinin bütünleşmesinde Trabzon’un çeyrek yüzyıldır kilit bir kent konumunda olduğuna dikkat çekerek “Bunun sonucu birçok ülkeyi kapsayan uluslara
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, yeni pazarlarla dünya ekonomisinin bütünleşmesinde Trabzon’un çeyrek yüzyıldır kilit bir kent konumunda olduğuna dikkat çekerek “Bunun sonucu birçok ülkeyi kapsayan uluslararası ticaretin yoğunlaştığı bir merkez olan Trabzon, bölgesi ve ülkesi yanı sıra komşu ülkelerin de zenginleşme ve refahında anahtar kent özelliğini taşımaktadır” dedi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, günümüzde ticaretin ulusal sınırları dışına taşması ve bu pazarlara ulaşım imkanlarının artmasının Trabzon’u uluslararası pozisyonda önemli bir üs haline getirdiğini ifade ederek “Birçok yerli ve yabancı işletmenin operasyonlarını yürüttüğü bir lojistik merkez avantajı ile göz dolduran Trabzon, ekonominin, ticaretin yaygınlaşmasına da hizmet eder bir konuma erişti. Bugün bu değerdeki potansiyellerini yaşama geçirecek projelerin de merkezi durumundadır. Öyle ki, 2011 yılının 27-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan II. Trabzon İpekyolu İşadamları Zirvesi böyle bir projedir. 24 ülkeyi ve bu ülkelerden gelecek üst düzey devlet erkanı, iş adamları ve medya üyelerini Trabzon buluşması elbetteki rastlantısal değil. Geçmişin birikimi ve son çeyrek yüzyıldaki kentin önüne koyduğu hedefleri ve gelecek stratejilerinde yer almaktadır. Kaldı ki yakın zamanımızda ticaretin geniş kollarının yayıldığı bir alanda daha etkin ve sonuç odaklı çalışmaların yürütücüsü oldu. Bu görev ve sorumluluğun devamında iş adamlarının ticari görüşme, buluşma ve geleceğe yönelik yatırım planlamalarına ev sahipliği yapmaktan mutlu olmaktadır. İş adamları zirvesinde yanında eş zamanlı yapılacak olan ikili iş görüşmeleri, ülke tanıtım sempozyum ve toplantıları, açılış konuşmaları tümüyle sınırlar ötesinde bulunan farklı özel sektör temsilcilerinin ortak çalışmalarını destekleyecek pozisyondadır. Yine aynı tarihlerde ‘Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Balıkçılık Fuarı’ ile de anılan sektörlerde işbirliklerinin önü bilgi paylaşımının yürütülmesi, makine ve teknolojik yeniliklerin karşılıklı transferi katılımcı bütün ülkelerin ve işadamlarının yararına sonuçlar getirecektir” diye konuştu.
İkincisi büyük bir şevkle yapılmaya çalışılan ‘Trabzon İpek Yolu İşadamları Zirvesi’nin bölgenin kalkınmasında özel sektörün dışa açılımı açısından önemli olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu “Gerek devlet, gerekse kamu kurum kuruluşları yanında sivil toplum örgütlerinin de destek sağladığı ve başarıya ulaşmasını arzuladığı zirveye bölgemizin işadamlarının ilgisinin artması ve katılımcı olması en büyük beklentimizdir. 27-30 Nisan tarihleri arasında Trabzon’a 24 ülkeden gelecek olan işadamlarına odamız üyesi ve bölgemizdeki işadamlarının zaman kaybetmeden hazırlık yapmaları gerekmektedir. Zirveden güçlü uluslararası işbirlikleri ve yatırımların doğacağına inancımız tamdır. Oda üyelerimiz ve bölge işadamlarımız ayağına gelen bu şansı değerlendirmesini umuyoruz” ifadelerini kullandı.