Trabzon ve Giresun'dan fındık için ortak çalışma! Gelişimi için iş birliği yapılacak

Trabzon Ticaret Borsası ile Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü fındıkta iş birliği geliştirecek.
Trabzon ve Giresun'dan fındık için ortak çalışma! Gelişimi için iş birliği yapılacak

Türkiye'nin en önemli tarımsal ihraç ürünü olan fındıkta, sürdürülebilir ve kazanım sağlayan bir yapı oluşturmak için Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü (FAE) iş birliğini geliştirecekler.

Giresun FAE Müdürü Dr. Yusuf Bilgen, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ı ziyaret ederek, borsa tarafından 2013’de yaşlı bahçelerin sökülüp farklı dikim sistemleri ile yeniden oluşturulmasını kapsayan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Artırma Projesi ile başlatılan işbirliğini geliştirmek için görüş alışverişinde bulundular.

findikta-is-birligi-1.webp

TTB Başkanı Ergan, yaklaşık 740 bin hektarlık bir fındık bahçesine sahip ülkemizde verimin dekarda 100 kilogram civarında olduğunu hatırlatarak, bunu 200 kilogram seviyelerine çıkarmanın üreticiden ihracatçıya kadar herkese, her kesime kazanç sağlayacağını ifade etti. Ergan ayrıca, bunun için sektörün tüm tarafları ile özellikle de FAE ile iş birliğini geliştirmek için çaba sarf edeceklerini de sözlerine ekledi.

Giresun FAE Müdürü Bilgen’de fındık sektörü için kısa, orta ve uzun vadeli plan ve projeleri hep birlikte harekete geçirerek sürdürülebilirlik sağlamayı hedeflediklerini kaydederek, son yıllarda ürüne büyük zarar veren kahverengi kokarca ile mücadelede de birlikte hareket edilmesi ile olumsuz etkilerin azaltılabileceğini belirtti.

kokarca.webp

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir