Trabzon'a Çocuk Onkoloji projesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, Trabzon’da dünya standartlarına uygun Çocuk Onkoloji Hastanesi açmak istediklerini söyledi. KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı, Has
Yayınlanma:
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, Trabzon’da dünya standartlarına uygun Çocuk Onkoloji Hastanesi açmak istediklerini söyledi. KTÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı, Hastalıkları Anabilim Dalı ve Trabzon Lösemili Çocuklar Yardım Derneği Başkanı Prof. Dr. Erol Erduran, Lösemili çocuklar için 23 yıldır hizmet verdiklerini kaydederek, “Bu yavrularımızı tedavi imkanlarının artması, servis şartlarının daha iyi olması yüzümüzü güldürüyor. Bu nedenle daha iyi olacağına ümit ediyoruz. Tabi servis şartları biraz kısıtlı. Eski zamanlara göre iyi ama daha da iyi olabilir. Biz dernek olarak da burada Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin yapılmasını düşünüyoruz. Ancak yapılacak bir çocuk hastanesi içerisinde daha geniş bir alana sahip,dünya standartlarına uygun servis şartlarında bu çocuklarımızı tedavi etmek istiyoruz” dedi.
Kanser hastalarının yüzde 70’inin iyileştiklerini ifade eden Erduran, “Kanser hastalığı uzun bir süreç yaklaşık 3 yıllık bir süreç tabi ufukta bir aydınlık ama yol çakıllı ve dikenlidir. Ama yüzde 70’i bu başarıyı elde ediyorlar. Biz her yere müdahale edemiyoruz. Her şeye müdahale edebilsek hekimler ölümsüz olurdu. Bu hastalıklar ortalama yüzde 70 civarında bir tedavi şansı var. Bazılarında yüzde 40’larda, bazılarında yüzde 80’lerde ortalama yüzde 70’i buluyor. Sonuçta olay kemik iliğinden başlıyor. Kan tablosundaki değişiklikler ortaya çıkıyor. Vücudunda morarmalar veya kanamalarla geliyor. Nedeni bilinmeyen yüksek ateşliklerle geliyor” şeklinde konuştu.
Trabzon Lösemili Çocuklar Yardım Derneği olarak Onkoloji Hastanesi’nin üstesinden gelebileceklerini söyleyen Erduran, “Üniversitenin mevcut fizibilite çalışmaları, mekan durumu göz önüne alındığında eski üniversite yönetimi buna çok sıcak bakmıyordu. Bugün bir Çocuk onkoloji merkezi 3-4 katlı bir bina. İşgal edeceği alan 3-4 dönümlük bir alandır. Ama tabi bunu bu hastanenin entegre olması lazım. İş sadece kemoterapi ile bitmiyor. Kemoterapinin hazırlanması, tedavisi, hazırlanışı var. Bunların hepsini üst üste koyduğumuzda bu hastanenin entegre bir şekilde yönetilmesi lazım. Çocuk hastanesi olunca rakamlar 5-6’ya katlanıyor. Böyle olunca devletin el atması lazım” diye konuştu.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.