Trabzon'a Muhteşem Yüzyıl ilgisi!

Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, "Turizmin artışında televizyon kanallarında gösterilen tarih dizilerinin etkisi olduğunu tespit ettik" dedi.Yayla, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu adına yürüttüğü vizyon

Trabzon'a Muhteşem Yüzyıl ilgisi!

Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, "Turizmin artışında televizyon kanallarında gösterilen tarih dizilerinin etkisi olduğunu tespit ettik" dedi.

Yayla, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu adına yürüttüğü vizyon turu kapsamında Trabzon'da bulunan turizm güzergahlarında incelemelerde bulundu. Yayla, turizm sektörünün hareketlilik kazanmaya başladığı bu günlerde, sektörün potansiyelleri ve sorunlarını yerinde tespit edebilmek için Doğu Karadeniz bölgesinin lokomotif şehri Trabzon'da bir takım nitel çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Yrd.Doç.Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, Trabzon'da yürüttüğü çalışmanın, son zamanlarda meydana gelen bir takım gelişmelerin, Doğu Karadeniz Bölgesinin ekonomik kalkınmasının bir aracı olarak değerlendirdikleri turizm sektöründe talebi artırdığını ve dolayısıyla bölgede gelir ve istihdam yarattığını ortaya koyduğunu belirterek "İlginç olarak, bu etkiye neden olan faktörlerden bir tanesinin televizyon kanallarında gösterim halinde bulunan tarih dizileri olduğunu tespit ettik. Sektörün en önemli paydaşlarından yerli turistler özellikle Sultan Süleyman'ın ve Trabzon'da yaşamış olan şehzadelerin hayat hikayelerini öğrenmek ve bu şahsiyetlerin yaşam alanlarına tanıklık etmek istediklerini ifade ettiler" dedi.

Turizm sektörünün olumlu etkilerinin yanında bölge ve ülke ekonomisi üzerindeki bir takım olumsuz etkilerini de gözlediklerini ifade eden Yayla, şöyle konuştu: "Bölgede faaliyet gösteren hediyelik eşya işletmelerinin, yükselen talebe bağlı olarak, Çin ve Hindistan mallarına dönük ithalat eğilimlerinde artış olduğunu gördük. Çin ve Hindistan'ın dünya konjonktüründeki bu kaçınılmaz etkisini bölgemiz için sosyal ve ekonomik avantaja dönüştürecek politikalar üretmek durumundayız."

Bir tur acentesinin yetkilisi Seda Bozdağcı ise, Doğu Karadeniz Bölgesine gelen yerli turistlerin, doğal olarak bu bölgeye has ürünler satın almak istediğini söyledi. Ancak, ziyaret edilen işletmelerin raflarında yöresel ürünlerden çok, üzerinde "made in china" ibaresi bulunan ürünler yer aldığını anlatan Bozdağcı, sözlerine şöyle devam etti: "Bize yöneltilen müşteri şikayetlerine istinaden diyebiliriz ki bölge tarihini, özellikle Osmanlı tarihini yansıtan Trabzon yapımı ürünlerin çeşitlenmesi mevcut talebi karşılayacaktır.

Diğer taraftan, rezervasyonlarımızın büyük kısmını yerli turistler oluşturuyor. Doğu Karadeniz bölgesi yurt dışında etkin tanıtıldığı takdirde tarihi ve kültürel zenginliği ile önemli bir turizm güzergahı haline gelecektir."

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler