Trabzon'da bahçe kelepçelendi!

Beşirli Mahallesinde yaşayan Halil Turan, kendisine ait apartmanın etrafına ve Tanjant Yoluna ayrılan kavşaktaki Trabzon Belediyesi'ne ait parka diktiği çiçek ve fidanların sürekli çalınması üzerine ilginç bir koruma yöntemi geliştirdi. Karadeniz insanına

Trabzon'da bahçe kelepçelendi!

Beşirli Mahallesinde yaşayan Halil Turan, kendisine ait apartmanın etrafına ve Tanjant Yoluna ayrılan kavşaktaki Trabzon Belediyesi'ne ait parka diktiği çiçek ve fidanların sürekli çalınması üzerine ilginç bir koruma yöntemi geliştirdi. Karadeniz insanına has bir fikirle çiçek ve fidanları kelepçelerle bağlayan ve daha sonra birbirine zincirleyen Halil Turan, zincirleri de park ve bahçenin etrafını saran bir demire bağladı.

 

Geliştirdiği yöntemin çok basit ama etkili olduğunu belirten Halil Turan, "Benim zaten bu alanda bir bahçem vardı. Orası yıkıldığı için bir bahçe düzenlemesi yapayım dedim. Belediyeye ait alanda eski halini alsın diye oraya da çiçek ve fidan diktim. Ama ne yazık ki diktiğimiz çiçek ve fidanlar sürekli çalındı. Genellikle pahalı olanları çalınıyor. Çiçekler çalındı biz yenisini diktik. Onları da çaldılar. Böyle 3-4 kez hırsızlık olayı oldu" dedi. Sonra bu çiçek ve fidanları yaşatmak için ne yapabilirizdiye düşündüklerini belirten Turan, şöyle konuştu:

 

 

"Önce bahçe ve parkın etrafını sarmak istedim ama görünüm kötü olur diye vazgeçtim. Sonra kilitleme sistemi yapmayı düşündüm. Fidan ve çiçekleri duvara çaktığımız bir demire kilitle bağlayalım dedim. Sonra bizim kapıcı park ve bahçenin etrafına demir çekip kelepçelerle bağlayalım dedi. Bu fikir daha makul geldi. Bunun üzerine çiçek ve fidanları kelepçeledik, zincirle birbirine bağladık ve zincirleri de yere takılan demire bağladık."

 

Kelepçeli koruma yöntemini daha önce başka yerde görmediğini anlatan Halil Turan, belediyelerin park ve bahçelerdeki en büyük problemlerinden biri olan fidan ve çiçek hırsızlığına karşı bu yöntemi kullanabileceğini ifade ederek şunları söyledi: "Ben bu yöntemi daha önce hiç görmedim. İlk kez düşündük ve yaptık. Çiçek ve ağaçlar insanı hayata bağlıyor. Bunu belediyeler de yapabilir. Onlar daha güzelini yapabilir. Üstelik masrafı yok. Demir tel çekip kelepçeleri bağlıyoruz."

 

Kelepçe sisteminden sonra artık rahat ettiklerini belirten Halil Turan, çiçek ve fidanların birkaç seneye kadar iyice kök saldıktan sonra artık çalınmasının da zor olacağını, kelepçeye gerek kalmayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler