Trabzon'da bir güzel proje daha!

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi, köylerdeki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik hazırlanan ''Köy Çocukları Kitapsız Kalmasın'' projesinin kapsamını genişleterek, suçluların hapis cezası yerine farklı yöntemlerle cezalandırılması uygulamasını takiple

Trabzon'da bir güzel proje daha!

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi, köylerdeki ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik hazırlanan ''Köy Çocukları Kitapsız Kalmasın'' projesinin kapsamını genişleterek, suçluların hapis cezası yerine farklı yöntemlerle cezalandırılması uygulamasını takiple sorumlu denetimli serbestlik şubesine de kütüphane kurdu.

Meclis Başkanı Muammer Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapsamını genişlettikleri projenin ismini ''Her Köye Bir Kütüphane, Cezaevine Dev Kütüphane'' olarak değiştirdiklerini belirterek, ''Meclis toplantımızda gündeme gelen adli bir konu sonrasında projenin içine denetimli serbestlik şubesini de kattık'' dedi.

Yaklaşık 4 ay önce düzenledikleri ebru kursunda üretilen eserlerin satışından elde edilecek gelirle köy çocuklarına kitap göndermeyi hedeflediklerini anlatan Tosun, ''Bu kursumuz sona erdi. Şu anda sergi hazırlıklarını yürütüyoruz. Kursta üretilen eserlerin sergide satışının yapılmasının ardından kitaplar alacağız. Bu arada kentin çeşitli noktalarına kurduğumuz stantlarla da vatandaşlarımızdan kitap topladık. Yayınevleriyle de kurduğumuz irtibat sonucu ücretsiz kitap edindik'' dedi.

Proje sonunda köylerde birer kütüphane oluşturacaklarını, bunun yanı sıra Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü'nde yer alan görüşme odasına da bir kütüphane kurduklarını anlatan Tosun, şöyle devam etti:

''Şubedeki kütüphaneyi oluşturma çalışmalarımız son aşamaya geldi. Şu an için yaklaşık 2 bin 500 kitabı şubeye teslim ettik. Oradaki görevliler, suç işlemiş kişilerle yapılan görüşmeleri gerçekleştirdikleri görüşme odasına bu kitapları yerleştirdiler. Artık görüşme odasında bir de kütüphane oluşturuldu. Açılışını da önümüzdeki günlerde yapacağız.''

Tosun, eğitimin okumaktan geçtiğine inandıklarını, bu nedenle toplumda bilerek veya bilmeyerek suç işleyen özellikle genç insanların kitapla tanışmalarını sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, ''Köy çocuklarını kitapla tanıştırmak için yola çıktık, ancak önümüzde şimdi daha önemli bir yol var. Daha güvenli toplumlar oluşturmak, hafif suçtan hükümlülerin hapishanelerin dışında tutulması ve dolayısıyla hapishane nüfusunda artışın azaltılması, suç tekrarının önlenmesi amacıyla çıkarılan kanuna istinaden kurulan denetimli serbestlik şubesine kütüphane kazandırarak bu yola ilk adımı attık'' diye konuştu.

-OKUMA CEZASININ KİTABI BU KÜTÜPHANEDEN SAĞLANACAK-

Mahkemelerin kimi zaman suçlulara kitap okuma cezası verdiğini, şubede oluşturulan kütüphaneden bu kişilerin yararlanarak cezalarını çekeceğini anlatan Tosun, şunları kaydetti:

''Şubeye günde yaklaşık 10 kişi görüşme yapmak üzere geliyor, ayrıca oradaki personel de kütüphaneden yararlanacak. Yaptığımız bu hizmetle ceza infaz kurumlarından salıverilen çocuk ve genç hükümlüler ile suça sürüklenenler, sanıklar, genç hükümlüler, ayrıca suçtan zarar görenlerin toplum içinde güvenli yer almalarını ve toplumla bütünleşmelerini sağlamayı amaçlayan şube ile işbirliği içinde oluyoruz. Çünkü insanın kişisel gelişimini sağlayan en önemli etkenlerden birinin okuma olduğunu biliyoruz.''

Muammer Tosun, proje kapsamında toplam 8 bin kitap toplamayı hedeflediklerini, bunların 3 bininin denetimli serbestlik bürosuna, diğer kısmının de merkeze bağlı köylere tasniflenerek teslim edileceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler