Trabzon’da iş dünyasını heyecanlandıran protokol
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında Ar-Ge ve İnovasyonu hedef alan eğitim protokolü yenilendi.Teknik destek kapsamında yapılan protokol TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı arasında Ar-Ge ve İnovasyonu hedef alan eğitim protokolü yenilendi.
Teknik destek kapsamında yapılan protokol TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ile DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım imzaladı. Başkan M.Suat Hacısalihoğlu Doğu Karadeniz Bölgesi ve ülkemizde teknoloji üretimlerini geliştirmek için Ar-Ge ve inovasyon faaliyetleri sürdürüldüğünü söyledi. TTSO’nun Teknokent bünyesinde kurulan merkezinde yetiştirilen mühendislerin geleceğe dönük olarak bölge ve ülkenin Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarında etkin görev alacağını kaydetti.
Hacısalihoğlu, “Diğer taraftan ise Teknokent bünyesinde kurulmakta olan İnovasyon merkezinde de yetişmiş insan gücü hazırlanmaktadır. Ar-Ge ve inovasyon da öncelikle insan faktörü çok önemlidir. Bu bakımdan Karadeniz Teknik Üniversitesindeki mühendislerin bu birimimizde eğitimlerini tamamlayarak gerek bu projelerde gerekse geleceğe dönük Ar-Ge ve İnovasyon projelerinde yer almaları konusunda bu eğitimler yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı başta Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyelerine, Genel Sekreterimiz Sayın Çetin Oktay Kaldırım’a ekibine teşekkür ediyoruz. ”dedi.
Teknik destek kapsamında desteklenen projenin özellikle Trabzon Biyoteknoloj Merkezi’nin insan kaynağının oluşturulmasına katkı vereceğini söyledi. Bu merkezin altyapısı, inşaat kısmı ve teknik donanımının önemli olduğunu ancak en önemli kısmının ise insan kaynağı olduğunu ifade eden DOKA Genel Sekreteri Kaldırım, “ İnsan kaynağımızın yetiştirilmesi ve yüksek kapasiteye ulaştırılması yanı sıra teknik bilgi ve donanım ile güçlendirilmesi gerçekten çok önemlidir.” dedi.
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde Ar-Ge ve İnovasyon için müthiş bir gayret olduğunu kaydeden Kaldırım şöyle konuştu: “ Gelecekte Türkiye’nin çok önem verdiği Ar-Ge, teknolojik yüksek ürünlerin üretilmesi ve İhracata dayalı sektörlerin geliştirilmesi çok önem taşımaktadır. Özellikle niş alanlara yönelerek yenilikçi ürünlerin çıkarılarak bunların markalaştırılması önemlidir. Dolayısıyla 10. Kalkınma planında ve DOKAP Eylem Planında Sayın Başbakanımızın açıkladığı dönüşüm programlarına hem de bizim bu yıl yürürlüğe giren bölge planımıza baktığımız zaman hem ulusal hem de bölgesel düzeyde en önemli konunun Ar-Ge, İnovasyon ve Katma değeri yüksek ürünler olduğunu görmekteyiz. Bu kapasitenin artırılması ve insan kaynağının geliştirilmesi önem kazanmıştır.”
Kaldırım, DOKA Yönetim Kurulunun son toplantısında Trabzon’da kurulacak olan Biyoteknoloji Merkezi’nin sunumunun yapıldığını anımsatarak, “ Bu projeye DOKA bir destek sağlıyor. Kalkınma Bakanlığına sunulan ayrı bir destek yine bu projeye kazandırılacak. Ayrıca TOBB ile yapılan protokol kapsamında projeye önemli bir destek sağlanmıştır. Bu merkez için oluşturulmuş bir insan kaynağı havuzu var. Bu havuzun sürekli sürdürülebilir olması ve yeni insan kaynaklarının oluşturularak eklemlenmesi bu proje ve ülkemiz için çok önemlidir. Çok memnun olduğum bir başka konuda hazırlanan bu çalışmaların gerek eylem planlarında, gerek bölgesel ve ulusal belgelerde bire bir yer almış olmasın Trabzon Ticaret ve sanayi Odası’nın yaptığı çalışmaların ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır.” sözlerine yer verdi.