Trabzon'da kadına şiddet
Haber61 – Haber Merkezi - Aile ve Sosyal Politikalar kadına şiddetin önlenmesi için başlatmış olduğu “Panik Butonu” uygulaması da işe yaramadı. Türkiye genelinde kadına şiddette azalma olmadığı öğrenildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “
Haber61 – Haber Merkezi - Aile ve Sosyal Politikalar kadına şiddetin önlenmesi için başlatmış olduğu “Panik Butonu” uygulaması da işe yaramadı. Türkiye genelinde kadına şiddette azalma olmadığı öğrenildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, “ Kadına yönelik şiddet ciddi bir insanlık suçudur ve toplumsal şiddetin çok önemli bir parçasıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de toplumsal şiddetle ve kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi gereği açıktır.”dedi. İslam, “ Avrupa Temel Haklar Ajansı tarafından Avrupa Birliği üyesi 28 ülkede yapılan bir araştırmaya göre şiddete maruz kalan kadınların oranı yüzde 33’tür. Ülkemizde de durum kadınların, erkeklerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, tüm STK’ların, medyanın ve sorunun tüm taraflarının çok kapsamlı bir duyarlılıkla, hep birlikte çalışmasını gerektirecek kadar önemli ve öncelikli bir mahiyet arz etmektedir.”ifadelerine yer verdi.
Konu hakkındaki temel görüşümün bu şekilde olduğunu her fırsatta ve defalarca ifade etmeme rağmen, yaptığım konuşmaların tamamına bakılmaksızın bağlamından koparılmış birkaç kelimenin öne çıkarılması suretiyle eleştirilmesinin bizi doğru bir tartışma zeminine taşımayacağını belirten İslam, “ Son günlerde Ensar Vakfı’nda yaptığım konuşmanın bir bölümü de bu şekilde ele alınmaktadır. Söz konusu konuşmada vurgulanan husus; kadına yönelik şiddetin, temel insani değerler ve failler üzerinde çalışılarak çözülebileceği, devlet kurumlarının yanı sıra tek tek kişilerin, STK’ların ve basının da bu konuda sorumlulukları olduğu, basının şiddet vakalarını yansıtmaması değil aksine yansıtma biçiminin şiddetle mücadeleye katkı sağlayacak düzlemde olması gerektiği, çözümün; farklı düşünce ve dünya görüşüne sahip olsalar da tüm duyarlı insanların el ele vermesiyle bulunabileceği şeklindedir.”kelimelerine yer verdi.
2015 yılında Trabzon Emniyet Müdürlüğüne şiddete uğrayan kadın sayısının 30’un üzerinde olduğu öğrenildi. 155 Telefonlarına gelen ihbarlara vakit kaybetmeden müdahale eden polis ekipleri şiddete uğrayan kadınları koruma altına alarak Polis Merkezine getiriyor. Polis Merkezilerindeki ifadelerinin ardından eşlerinden şiddet gören kadınların istekleri doğrultusunda “Kadın Sığınma Evlerine” yönlendiriliyor. Bölgede ise en fazla Kadına Şiddet’in Artvin ilinde olduğu gözlemleniyor.
Ocak ayı içerisinde Trabzon Polisine gelen ihbarların bazıları;
ÖZEL HAYATINI ANLATINCA BAŞI DERDE GİRDİ
Ortahisar İlçesi; B.A, isimli kadın sosyal paylaşım sitesi üzerinden Ç.M ile tanıştığı ve Ç.M’ye önceleri yaşamış olduğu özel hayatıyla ilgili ilişkisinden bahsettiği, Ç.M’de B.A’nın bu zaafından faydalanarak tehdit edip hakaretlerde bulunarak özel hayatıyla ilgili şantaj girişiminde bulundu. B.A, polislerden yardım istemesiyle Ç.M’den kurtuldu.
ORTAHISAR İLÇESINDE KADIN KADINA ŞIDDET YAPTI
Ortahisar İlçesi; S.E oda arkadaşı S.S ile tartıştı ve bunun sonucunda hakarette uğradı ve akabinde darp edildi. S.E, hastaneye giderek doktor raporu alarak arkadaşından şikayetçi oldu.