Trabzon'da karşı gelenleri ifşa edecek!
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un son yıllarda en önemli gündem maddelerinden olan lojistik merkez oluşumu konusunda bazı sıkıntıların hala aşılamadığını ifade ederek bu anlamda şehrin önünün tıkandığını
Yayınlanma:
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon’un son yıllarda en önemli gündem maddelerinden olan lojistik merkez oluşumu konusunda bazı sıkıntıların hala aşılamadığını ifade ederek bu anlamda şehrin önünün tıkandığını söyledi. Gürdoğan, lojistiğin Trabzon’a kurulmasında yatırımcı ve sermaye konusunda hiçbir sorun olmadığını aksine bazı isimlerin şehrin önünü tıkama adına her türlü girişimde bulunduğunu ifade ederek, “Bunlar bunu yapmakla Trabzon’a ihanet ediyor, eğer sorunları aşamazsak çıkıp bunları kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.
SORUNU ÇÖZEMEZSEK KAMUOYUNA AÇIKLAYACAĞIZ
Trabzon için çok önemli çalışmaları olduğunu söyleyen DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, “Trabzon’da kişisel menfaatleri uğruna Trabzon’a yapılacak yatırımları engelleyen güçler var. Bunlara Trabzon’u sömüren insanlar diyebiliriz. Trabzon’un önünü tıkayan bu insanlara halkın da gerekli cevabı vereceğini biliyoruz” şeklinde konuştu. Özellikle son yıllarda lojistikle ilgili yaptıkları çalışma ve girişimlerin son aşamada olduğunun altını çizen DKİB Başkanı Gürdoğan, “Yatırımcı tamam, sermaye tamam ancak izin noktasında bir takım sıkıntılarımız var ve onları aşmaya çalışıyoruz. Siyasilerimizin bu anlamda verdiği destek yeterli olmuyor. Buna karşın biz bu yatırımı şehrimize getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu yatırım eğer bu şehirden kaçırılırsa kamuoyu önünde bu sorumlular elbette hesap vermek zorunda kalacaktır. Çünkü Trabzon halkı İstanbul’dan oturup oradan burayı seyretmekle olmuyor. Biz İstanbul’da Boğaz’a karşı oturup keyif de yapmıyoruz. Biz burada toprağı taşı öğütüp kum haline getiriyoruz. Anadolu’daki topraklarımızı terk etmeden buradaki insanların yaşama hakkına saygı göstererek mücadelemizi sürdürüyoruz. Ancak Trabzon dışında oturup da Trabzon’dan kendilerine rant elde etmek isteyen, dışarıda sermayeye sahip olup Trabzon’da yatırım yapmak için kendilerini ayrıcalıklı gören insanlar var. Bunların olmaması gerekir. Trabzon’da yatırımı kıskanmak Trabzon’a ihanet etmekle eşdeğerdir. Bu yatırımların önü kesildiği zaman kaç kişinin buradan ekmek yiyeceği düşünülmeli. Bu sebeple bazı şeyleri şimdiden konuşmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
SORUNLARI AŞAMAZSAK KAMUOYUNA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ
Yatırımcılarla ilgili hiçbir sıkıntıları olmadığına vurgu yapan Gürdoğan, “Para, sermaye hepsini hazırladık, yolları hazırlıyoruz. Ancak belli yerleri aşmamız gerekiyor. Bunu aşamazsak da kamuoyu önüne çıkıp bunu anlatacağız” dedi.
Muhalefetin de Trabzon’a yapılacak yatırımların takipçisi olması gerektiğine değinen Gürdoğan şunları söyledi:
TRABZON’UN İLK GÜNDEMİ EKONOMİ OLMALI
“Seçimden seçime hatırlanmak istemiyoruz, muhalefeti de, halkı da göreve çağırıyoruz. Trabzon’a yapılacak yatırımları herkesin takip etmesi gerekiyor. Trabzon’un birinci gündemi ekonomi olmalı. Ekonomi olmadıktan sonra şehrimizin en büyük sorunu olan göçü nasıl tersine çevireceğiz. Bunun için proje yapıp halkı bilinçlendirmemiz gerekmiyor mu? Bugün kime sorarsanız sorun, insanların en büyük talebi iş. İşini bulamayanlar ekmeğinin peşinde gitmek zorunda kalıyor. Sonra bizler de çıkıp, ‘Trabzon’da nüfus niye artmıyor’ diye serzenişte bulunuyoruz.”
TRABZON LOJİSTİK ÜS OLMALI
Trabzon’un lojistik üs olması gerektiğine vurgu yapan Gürdoğan, “Doğu Karadeniz Bölgesi buna müsait. Bugün Hong-Kong’a baktığınız zaman 850 milyar dolarlık bütçesi var ve bunun içinde imalat hiç yok, sadece lojistik. Hong-Kong’un bu başarısını gören yanı başındaki şehirler lojistikle gelişerek birbirinin rakibi olmuş. Söz konusu hizmetse, yatırımsa iktidar da muhalefet de aynı noktada buluşmalı. Eskiden biz bu şekilde hareket ediyorduk. Geçmişte bu vardı. İktidarla muhalefet Doğu Karadeniz Bölgesi’ne gelecek yatırımlarda hiçbir zaman bir araya geldi mi? Ankara’da bir güç lobisi oluşturuldu mu? Antep, Maraş, Kayseri de öyle değil. Biz hala neyin hesabını yapıyoruz? Hizmet söz konusu olduğunda herkes ne verebileceğini ortaya koysun. Bizler geleceğe ne bırakabileceğimizi düşünmeliyiz. Çünkü insanlar ölür gider geride eserleri kalır. Biz hasbelkader bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Yaptığımız birçok şeyi hala kimse bilmiyor. Açtığımız bir kapı var, bu kolay bir iş değil. Türkiye’ye gelen Rus ve Gürcü büyükelçilerin heyecanı bizim kamuoyunda yok. Yeni pazarlar, yeni imkanlar sunuyoruz ama arkamızda bir güç yok, biz bu gücü arkamızda hissetmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.