Trabzon'da şiddet semineri

Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, ''Ülkemizde gerek ulusal düzeyde alınan tedbirler gerekse uluslararası yükümlülüklere rağmen kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir'' dedi. Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğ

Trabzon'da şiddet semineri

Trabzon Vali Yardımcısı Mahmut Halal, ''Ülkemizde gerek ulusal düzeyde alınan tedbirler gerekse uluslararası yükümlülüklere rağmen kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir'' dedi.


Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünce (KSGM) Avrupa Komisyonu'nun mali katkısı ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun teknik desteği ile yürütülen 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi' kapsamında Trabzon'da ilgili kamu kuruluşları ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldığı bir toplantı düzenlendi.


Halal, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine ulaşmada en büyük engellerden birinin kadına yönelik şiddet olduğunu söyledi.

Tüm uluslararası belgelerde, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması ve kadının insan haklarının teminat altına alınmasının devletlerin sorumluluğunda kabul edilmekte olduğunu ifade eden Halal, ''Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gerek ulusal düzeyde alınan tedbirler gerekse uluslararası yükümlülüklere rağmen kadına yönelik şiddet toplumsal bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir'' diye konuştu.

Kadına karşı uygulanan şiddetin ekonomik, sosyal, coğrafik sınırı bulunmadığına dikkati çeken Mahmut Halal, şunları söyledi:
''Şiddet, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini hem yansıtmakta hem de desteklemektedir. Kadına karşı şiddet ile mücadele edilmesini sağlayacak toplumsal bilincin oluşması ve kurumsal yapıların nitelik ve sayısal olarak yeterliliği için gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde çabalarımızı artırmamız gerekmektedir.''

-KSGM DAİRE BAŞKANI ARSLAN-

KSGM Daire Başkanı Şengül Altan Arslan ise 'Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi'nin, merkezi ve yerel kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının şiddetle mücadele kapasitelerinin artırılmasını hedeflediğini kaydetti.
Projenin genel amacının Türkiye'de toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaygınlaştırılması ve kadın haklarının korunması olduğunu dile getiren Arslan, şöyle devam etti:

''Projenin özel amaçları arasında aile içi şiddete maruz kalan ve risk altındaki kadınların güçlendirilmesine yönelik hizmet sunum modellerinin geliştirilmesi, onlara hizmet sunan kamu kurum ve kuruluşlarının kapasitelerinin artırılması ve aile içi şiddetle mücadelede, paydaşlarda farkındalığın artırılması, paydaşlar arasındaki iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi yer almaktadır. Projenin hedef kitleleri ise KGSM personeli ile şiddete maruz kalmış veya risk altındaki kadınlara hizmet sunan kamu kurum kuruluşlarında, sivil toplum kuruluşlarında ve medyada çalışanlar ile gönüllülerdir.''

Toplumda şiddeti uygulayanların genelde erkekler, mağdurların ise kadın ve çocuklar olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:
''Bu nedenle çalışmalarımızda özellikle erkek bilinçlendirilmesini çok önemsiyoruz. Çünkü eğer bir olayda iki taraf varsa, sadece kadının bilinçlendirilmesiyle şiddetin önüne geçmek mümkün değil. Verilen eğitimlerle her yıl 450 bin erkeğin bilinçlendirilmesini sağlamaktayız. En azından bu kavramlarla tanışmalarını sağladık.''
Konuşmaların ardından proje kapsamındaki konularla ilgili çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler