Trabzon'da yeni bir proje!

Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda yapılan tanıtım projesi kapsamında Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, öğrencilerle tenis maçı oynarken yaptığı konuşmada "Bu projeyle bir nevi 2011 Olimpiyatları'nda tenis alanında ilk hazırlığımızın başlangıcımızı g

Trabzon'da yeni bir proje!

Trabzon 19 Mayıs Kapalı Spor Salonu'nda yapılan tanıtım projesi kapsamında Trabzon Valisi Dr.Recep Kızılcık, öğrencilerle tenis maçı oynarken yaptığı konuşmada "Bu projeyle bir nevi 2011 Olimpiyatları'nda tenis alanında ilk hazırlığımızın başlangıcımızı gerçekleştirmiş oluyoruz" dedi.
Vali Kızılcık, sporun artık sadece eğlenmek için yapılmadığını toplumların eğitilmesi ve kültürel düzeylerinin artırılması için de yapıldığını belirterek "Spor, artık gelişmiş toplumların eğitilmesi, kültürel düzeylerinin artırılması ve bir o kadar önemlisi de sağlıklı yaşamları açısından olmazsa olmazları olmuştur. Nitekim özellikle katıldığımız uluslararası olimpiyatlarda yetkililer, bizlere sportif faaliyetleri gençleri zararlı alışkanlıklardan kurtarmak ve uluslararası alanda rekabet eden nesiller olarak yetişebilmeleri için düzenlediklerini söylediler.

Bizde sizleri sporun, sizler için önemini biliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız ve projelerimiz devam edecektir" dedi. Tenis Federasyonu'nun başlattığı 'Tenis Oyna Oyunda Kal' projesinin ilimizde düzenlenecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nda tenis alanında kazanılacak başarıların temelini oluşturacağına inandığını kaydeden Vali Kızılcık, "Trabzon'umuzda organize edilecek olan 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nda teniste sizlerin, ülkemizin, Trabzonumuzun adını dünyaya en iyi şekilde duyurabilmesi ve şampiyonlar çıkarabilmemiz için Tenis Federasyonumuzun bu çok güzel projesiyle bir nevi 2011 Olimpiyatları'nda tenis alanında ilk hazırlığımızı, başlangıcımızı gerçekleştirmiş oluyoruz" şeklinde konuştu.

Trabzon Tenis İl Temsilcisi Prof. Dr. Ali Baki'de konuşmasında Trabzon'da tenisin 1920 yıllarda oynandığına dikkat çekerek dünyada futboldan sonra en fazla izlenen spor dalının tenis olduğunu söyledi. Sağlıklı nesiller yetiştirmede sporun büyük önemi olduğuna değinen Baki, tenise gereken ilginin gösterilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Türkiye Tenis Federasyonu Genel Sekreteri Naci Numanoğlu'da basının tenis sporuna gereken desteği vermesini isterken, proje hakkında bilgi verdi.
Konuşmaların ardından Trabzon'da yapılan tenis turnuvasında dereceye girenlere ödülleri verilirken, Vali Kızılcık, öğrencilerle kısa bir gösteri maçı yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler