Trabzonlu gençler Avrupa'da

İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından yürütülen ve Trabzon'un da ortağı olduğu Türkiye ile Avrupa Arasında Kırsal Gençlik Zinciri Oluşturma Projesi kapsamında yurtdışı çalışma ziyareti gerçekleştirildi.Projenin uygulandığı şehirler olan Trab

Trabzonlu gençler Avrupa'da

İçel El Sanatları ve Eğitim Vakfı (İÇEV) tarafından yürütülen ve Trabzon'un da ortağı olduğu Türkiye ile Avrupa Arasında Kırsal Gençlik Zinciri Oluşturma Projesi kapsamında yurtdışı çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Projenin uygulandığı şehirler olan Trabzon, Mersin, İzmir, Ankara ve İstanbul'dan sivil toplum kuruluşu ve kamu kurumu temsilcilerinin katıldığı yurtdışı çalışma ziyaretine Trabzon'u temsilen TSİAD Genel Sekreteri Recep Ergenç, Trabzon Gençlik Merkezi üyelerinden Emrah Sağır, Okan Yılmaz ve Ozan Selcik katıldılar.

Çalışma ziyareti kapsamında Bulgaristan, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, İtalya, Fransa ve İspanya ülkelerinde ki gençlik alanında çalışmalar yapan sivil toplum ve kamu kuruluşlarına ziyaretler gerçekleştirildi. Katılımcılar ayrıca, kırsal gençlik konulu konferanslara katılarak saha çalışması adı altında kırsal alanlarda incelemelerde bulundular.

Trabzon'dan çalışma ziyaretine katılan temsilciler, sivil toplum diyaloğunun gelişmesi adına birçok kuruluş ile bağlantı kurduklarını bu proje ile kırsal kesimde yaşayan gençlerin seslerini duyurmak, gençlerin kendileri ve kırsal kesim ile ilgili sorunlarının çözümünde aktif katılımlarını sağlamak, genç kadınları ve dezavantajlı gençleri güçlendirmek ve gençler arası kalkınma, ortaklık, birlik ve dayanışmayı arttırarak yerel, bölgesel ve ulusal düzeyde gençler arası bir ağ kurmanın hedeflendiğinin altını çizdiler.

Projenin bundan sonraki sürecinin Trabzon İl Özel İdaresi bağlantısı ile devam edeceğini belirten Trabzon temsilcileri, il özel idarelerinin yeni bir vizyon ve misyonla kırsalın sosyal ve ekonomik gelişmesinde aktif rol oynayacağını sözlerine eklediler.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler