Trabzonlu profesör de tartışmaya dahil oldu! Ordulu vekile havalimanı yanıtı: "Ayrıntılı incelemiş olsaydınız..."

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın tadilat nedeniyle kapatılmasına tepki gösteren Ordu Milletvekili Adıgüzel'e yanıt geldi.

Prof. Dr. Osman Bektaş, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in, Ordu-Giresun Havalimanı'nın tadilat nedeniyle kapatılmasını "yolcu ve seferleri diğer havalimanlarına kaydırma operasyonunu" olarak değerlendirmesine yanıt verdi.

Bektaş, CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel'in açıklamalarına "2015'te Avrupa'da ve Türkiye'de deniz üzerinde ilk kurulan Ordu Havalimanı çökme problemleri yaşıyor. Olayı ayrıntılı bir şekilde incelemiş olsaydınız, Trabzon Havalimanı'nın da benzer problemlerle uçuş iptali yaşadığını bilirdiniz" şeklinde karşılık verdi.

"Muhalefet yapacağım diye..."

Ordu-Giresun Havalimanı'nın kapatılmasının ana nedeninin uçuş ve can güvenliği olduğunu kaydeden Prof. Dr. Osman Bektaş, "CHP Ordu Milletvekili'ne göre Samsun ve Trabzon havalimanlarına avantaj sağlamak amacıyla havalimanı kapatıldı ve insanlar mağdur edildi. Muhalefet yapacağım diye karşı tarafa pas atmak buna denir. Sayın Vekilim, Ordu Havalimanı'nın 50 gün kapatılmasının ana nedeni uçuş ve can güvenliğidir. 2015'te Avrupa'da ve Türkiye'de deniz üzerinde ilk kurulan Ordu Havalimanı çökme problemleri yaşıyor. Olayı ayrıntılı bir şekilde incelemiş olsaydınız, Trabzon Havalimanı'nın da benzer problemlerle uçuş iptali yaşadığını bilirdiniz" dedi.

bektas-aciklama.webp

CHP Ordu Milletvekili Adıgüzel ne demişti?

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu-Giresun Havalimanı'nın tadilat dolayısıyla 50 gün süreyle kapatılmasına tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı;

Uzun süreli tadilat dolasıyla Ordu-Giresun Havalimanı kapatılıyor. Bu teknik bir konu değil taktik bir konu.

Ordulu ve Giresunlu hemşehrilerimiz Samsun, Trabzon ve Giresun'a yönlendiriliyordu. Bunu nereden anlıyoruz? Ordu ve Giresun'un şehir dışındaki nüfusu Trabzon, Samsun ve Rize'ye göre daha fazla. Fakat sefer sayılarına bakıyoruz, Trabzon buradan kat ve kat fazla. Yine Rize ve Samsun Havalimanı'nda da sefer sayıları nüfuslarına göre kat ve kat fazla. Niye böyle yapılıyor? Çünkü burası sahipsiz.

"Yolcu ve seferleri diğer havalimanlarına kaydırma operasyonunu"

Ordu ve Giresunlu hemşehrilerimiz bu havalimanlarına mecburen gitmek zorunda kalıyor. Buradaki seferler düşünce fiyat da artıyor. Hem yollara düşüyoruz hem de cebimizden kaybediyoruz. Bir havalimanı yapıldı, bari insanlar buradan rahatlıkla gelip gitsin. Bu tadilat yapılırken havalimanının kapatılmasına gerek yok. Neden Trabzon'u da kapatmadınız? Neden Ordu-Giresun Havalimanı'nı kapatıyorsunuz? Çünkü daha önce yaptığınız, yolcu ve seferleri diğer havalimanlarına kaydırma operasyonunu tadilatı bahane ederek toptan yapıyorsunuz. Sefer sayılarını artırmak yerine burayı kapattınız. Bunu Meclis gündemine taşıdım. Arkasına da düşmeye devam edeceğim.

chp-adiguzel.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler