Trabzon'un gençliği kadınlarda
Trabzon'da kadınların daha çok ilgi gösterdiği Trabzon Gençlik Merkezi'nin 4 bin 532 üyesinin olduğu bildirildi.Gençlik merkezinin 2 bin 430 kadın üyesi bulunduğu, erkek üyelerin sayısının ise 2 bin 102 olduğu belirtildi.Gençlik merkezlerinde kültürel faa
Trabzon'da kadınların daha çok ilgi gösterdiği Trabzon Gençlik Merkezi'nin 4 bin 532 üyesinin olduğu bildirildi.
Gençlik merkezinin 2 bin 430 kadın üyesi bulunduğu, erkek üyelerin sayısının ise 2 bin 102 olduğu belirtildi.
Gençlik merkezlerinde kültürel faaliyet olarak kolbastı, bağlama, gitar, halk oyunları, ney, resim ve el sanatları, satranç ile tiyatro yer alırken diğer faaliyetler olarak kitap okuma, münazara, proje çalışmaları yapılıyor.
Bunun yanında başka illere geziler, doğa ve deniz kampları da Temmuz ayından itibaren merkezler tarafından düzenleniyor.
Trabzon Gençlik Merkezi Müdürü Esra Kılıç Alemdaroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençleri serbest zamanlarında ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlayacak sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirerek yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.
Gençlerin kültürel ve psiko-sosyal ihtiyaçlarına cevap vererek, sorumlu bir kişilik gelişimini sağlamayı ve zararlı alışkanlıklardan onları korumayı hedeflediklerini anlatan Alemdaroğlu, onların bilgi ve becerilerini artırmaya, problemlerine yardımcı olmaya, rehberlik ve danışmanlık yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
-KOLBASTI İLGİSİ-
Alemdaroğlu, kültürel faliyetlerde kolbastı başta olmak üzere gitar ve halk oyunlarına büyük ilgi olduğunu söyledi.
Kolbastı için sadece kendi gençlik merkezlerine 400 kişinin başvuruda bulunduğunu anlatan Alemdaroğlu, bunlar içerisinden de 40 kişilik bir grup oluşturduklarını ve bu grubun kent dışında gösteriler düzenleyerek kolbastının tanıtımına katkı yaptığını belirtti.
Kolbastının başkentte dahi gösteriler sunduğunu kaydeden Alemdaroğlu, ''Kolbastı ekibimiz, yerel ve ulusal birçok organizasyonda sundukları gösterilerle festival, şenlik, yarışma ve müsabakaların açılışlarına renk kattı. Yöresel oyunumuz olan kolbastıya tüm imkanlarımızı kullanarak önem veriyor ve kolbastı oyunumuzun ulusal ve uluslararası alanda da bilinirliğini arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz'' dedi.
Alemdaroğlu, 18-24 ve 13-17 yaş halk oyunları ekibinin Amasya'da yapılan halk oyunları yarışmasında dereceler elde ettiğini vurguladı.
-FADİME BEBEKLER-
Alemdaroğlu, el sanatları faaliyetlerine de büyük önem verdiklerini ve bu konuda da çalışmalarda bulunduklarını anlatarak, üyeler tarafından ''Fadime bebekler'' yaptıklarını, bu bebeklerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
Alemdaroğlu, kentin turistik merkezlerinin resimlerinin yer aldığı hediyelik eşyaları yaptıklarını da belirterek, bunlarla turizme de katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.
-DOĞA KAMPLARI-
Alemdaroğlu, 18-24 yaş arasındaki gençlere yönelik Sultan Murat Yaylası'nda gelecek ay doğa kampı düzenleneceklerini söyledi.
Daha önce de yapılan bu kamplarda rafting, paintball, oryantring, tırmanış, treking, kaya inişi gibi etkinliklerin yapılacağını belirten Alemdaroğlu, ''Kampa katılanlar Trabzon'un tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı edinecekler.
Bunun yanında gençlerimiz kamp kültürünü öğrenecekler ve yeni arkadaşlıklar kurarak birbirleriyle kaynaşacaklar'' diye konuştu.
Alemdaroğlu, doğa ve deniz kamplarının Temmuz ayından itibaren başlayacağını ve bu kamplara çok sayıda kişinin katılacağını dile getirdi.
-SEMİNERLER-
Müdür Alemdaroğlu, uyuşturucu madde bağımlılığı, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlar ile mücadele etmek, bu konuda uyarmak ve bilinçlendirmek amacıyla paneller düzenlediklerini söyledi.
Kendi üyelerinin arasında tıp öğrencilerinin de bulunduğunu belirten Alemdaroğlu, ''Bu öğrenciler de zaman zaman diğer üyelere bilgiler veriyor. Uzman, gönüllü kişiler de çağırarak üyelerimizin bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Ayrıca okullarda da bu konularda paneller düzenliyoruz'' dedi.
Alemdaroğlu, gençlik merkezine 7-30 yaş arasında müracaat edenleri alabileceklerini kaydetti.