Trabzon'un suyu çok temiz çıktı

Belediye tarafından sürekli yapılan tahliller sonucunda içilebilirliği test edilen içme suyumuz, AB kriterlerine uygunluğu için de Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi tarafından test edilerek, “İnsanı Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe” uygun ol

Trabzon'un suyu çok temiz çıktı

Belediye tarafından sürekli yapılan tahliller sonucunda içilebilirliği test edilen içme suyumuz, AB kriterlerine uygunluğu için de Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi tarafından test edilerek, “İnsanı Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliğe” uygun olduğu açıklandı.

İl Sağlık Müdürlüğünün konu ile ilgili Belediyeye 01.09.2008 tarih ve 5214/20 sayılı yazısında, “Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 10.10.2007 tarih ve 30963 sayılı yazısına istinaden, ilimiz şehir merkezinde kullanıma arz edilen içme ve kullanma suyunun Arıtma tesisi çıkışından ve şebeke uç noktasından Müdürlüğümüz elemanlarınca alınan kimyasal su numunelerinin Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığında yaptırılan analizler sonucu, numunelerin 17 Şubat 2005 tarih ve 25730 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, İnsanı tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik'e uygun olduğu anlaşılmış olup analız raporlarının birer örneği ekte gönderilmiştir” denildi.

Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, İçme Suyu Arıtma Tesislerinde sürekli yenilik içerisinde olduklarını belirterek, ”Yaptığımız ve yaptırdığımız tahliller sonucunda içme suyumuzun temiz olduğunu sürekli söylüyorduk. Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi Başkanlığının bu analiz sonuçları bizi teyit etmenin yanısıra vatandaşlarımızın kafalarındaki soru işaretlerini de ortadan kaldırmıştır. Trabzon içme suyu AB kriterlerine ve dünya Sağlık teşkilatı normlarına uygundur. Herkes rahatlıkla içebilir”dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler