Trabzon'un yangın bilançosu

Yangınların çoğunun söndürülmeden çöpe atılan sigara izmaritleri, kibritle oyun oynayan çocukların dikkatsizliğinden çıktığı belirtildi.Trabzon İtfaiye Müdürü Fahri Kaplan, itfaiyenin hata oranının olmadığını belirterek "Biz pardon diyemiyoruz, çünkü insa

Trabzon'un yangın bilançosu

Yangınların çoğunun söndürülmeden çöpe atılan sigara izmaritleri, kibritle oyun oynayan çocukların dikkatsizliğinden çıktığı belirtildi.


Trabzon İtfaiye Müdürü Fahri Kaplan, itfaiyenin hata oranının olmadığını belirterek "Biz pardon diyemiyoruz, çünkü insanların hayatlarını ve mallarını kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.


Yangınların çoğu sebebinin sigara ve kibrit olduğu anlatan Kaplan, şöyle konuştu:

"Genelde insanlar kullandıkları kibritleri sobanın altında bırakırlar, çocuklarda kibrit, çakmak ve benzeri maddelerle oynamayı çok sever. Sonuç olarak çocuklar dikkatsizlikleri sonucu yangına neden olabilmektedir. Bu konuda ailelerin dikkatli olmaları gerekir. Kibrit, çakmak gibi eşyaları mutlaka çocuklardan uzak yerde bulundurması lazım. Alacakları basit önlemlerle tehlikenin önüne geçebilirler."


İş yerlerinde ve evlerde söndürülmeden çöp kutularına atılan sigara izmaritlerinin bir müddet sonra yangına neden olduğunu ifade eden Kaplan, şunları söyledi:

"Malesef söndürülmeden atılan sigara izmaritleri yangınlara neden oluyor. Çoğu yangınların, söndürülmeden atılan sigara izmaritinden kaynaklandığını tespit ediyoruz. Ayrıca elektrikli aletler kullanılmadığı sürece mutlaka fişleri prizden çekilmelidir."


Cadde ve sokaklarda gelişigüzel park edilen araçların itfaiye aracının yangın yerine ulaşmasına engel olduğunu anlatan Kaplan, sözlerine şöyle devam etti: "İtfaiye olarak önümüzdeki sorunları engel saymıyoruz, elimizden geldiği kadar yangınlara en erken bir şekilde müdahale etmeye çalışıyoruz.

İtfaiye yasalarında, şehir içinde en uzak yerlere beş dakikada gidilmesi gerekir. Bu dünyanın her yerinde aynı. Trafikte aksaklıklar yaşansada elimizden geldiği kadar yangın yerine erken ulaşmaya çalışıyoruz.
Ayrıca bizim hata oranımız yok, pardon diyemiyoruz. Çünkü biz insanların hayatlarını ve mallarını kurtarmaya gidiyoruz."


Öte yandan Trabzon'da, 2009 yılı içerisinde sigara ve kibrit yüzünden 186, elektrik kontağından 111, baca tutuşmasından 97, LPG 19, ocak, soba, kalorifer 34, patlayıcı madde 3, sabotaj 3, diğer yangınlar 52 olmak üzere toplam 505 yangın çıktı.

Bu yangınlarda toplam 439 bin YTL maddi hasar meydana geldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler