Vakfıkebir MYO Öğrencilerinin Horon İlgisi
KTÜ Vakfıkebir MYO'ya okumaya gelen gençler bölge insanıyla kaynaşarak kültür etkileşiminin en güzel örneğini sergiliyor.Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve farklı kültür çevrelerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu'na(
Yayınlanma:
KTÜ Vakfıkebir MYO'ya okumaya gelen gençler bölge insanıyla kaynaşarak kültür etkileşiminin en güzel örneğini sergiliyor.
Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden ve farklı kültür çevrelerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu'na(MYO) okumaya gelen gençler bölge insanıyla kaynaşarak kültür etkileşiminin en güzel örneğini sergiliyor.
Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu'nda öğrenim gören gençler adeta birer kültür elçisi gibi davranarak Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan horon kursuna katılıp horon öğreniyor.
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Birol Yüksek ve Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu gençlerden gelen talepleri değerlendirerek, başta horon olmak üzere folklor kursu açtıklarını ve açılan kursa katılımın yoğun olması ise kursu açmalarındaki isabetli karalarını desteklediklerini ifade ettiler.
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Usta Öğreticisi Havva Kasımfırtına ise "Mardin'den, İstanbul'dan, Kocaeli'nden, Ordu'dan, Samsun'dan Rize'den ve her taraftan horon öğrenmeye gelen öğrencilerimiz var.
Çok ilgililer ve çok da iyiler bu konuda. Özellikle Trabzon yöresinin halk oyunlarına bayan ve erkeklerden aşırı bir ilgi var. Haftanın belirli günlerinde bir araya gelerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz, Gençlik Merkezi Müdürlüğümüz ve usta öğreticilerimizin gayretleriyle güzel çalışmalar yapıyoruz ve güzel bir paylaşım oluyor.
Vakfıkebir denilince önce akla ekmeğimiz geliyor. Bunun dışında elbette horon. Bunlarda Vakfıkebir'in ayrı bir yeri var. Horon Karadeniz'le bir başka güzel." ifadelerini kullandı.
"KÜÇÜKLÜĞÜMDEN BUYANA İLGİ DUYUYORDUM"
Kursiyerlerden Sümeyye Kırış Ankara'dan geldiğini ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Maliye Bölümü 1. sınıf öğrencisi olduğunu ifade ederek, horonun küçüklüğünden beri ilgi duyduğu bir oyun olduğunu söyledi. Kırış. "Vakfıkebir'e gelmem bu oyunu öğrenmemde büyük rol oynadı. Oynamayı seviyorum ve iyi de bir grup çalışması oluyor." dedi.
Mardin Kızıltepe'den gelip İşletme Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Mine Aydın, Trabzon ve Karadeniz oyunlarına karşı küçükten beri duyduğu ilgiyi dile getirerek figürlerin çok seri olmasının dikkatini çektiğini ve Vakfıkebir'e gelince de horonu öğrenmeden gitmek istemediğini söyledi.
Aydın, "Hem kendi yöremden, hem de farklı yörelerden bir şeyler öğrenmek istedim. Burada olmaktan çok mutluyum. Bizlere bu imkanı tanıdıkları için hocalarıma teşekkür ediyorum. Karadeniz'i de, Karadeniz oyunlarını da çok seviyorum." şeklinde konuştu.
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.