Yaş çay alım kotası ne kadar, artırıldı mı? ÇAYKUR'dan açıklama

ÇAYKUR yaş çay, organik çay alım kotasını açıkladı.

Yaş çay alım kotası ne kadar, artırıldı mı? ÇAYKUR'dan açıklama

ÇAYKUR, 2024 yılı yaş çay alım süreciyle ilgili önemli bir açıklama yaptı. 2. sürgünde yaşanan yoğunluğa rağmen, üreticilerin mağdur olmaması ve ürünlerinin güvence altına alınabilmesi adına önemli bir adım atıldı. Bu kapsamda, ÇAYKUR tarihî bir karara imza atarak, 3. sürgünde yaş çay alım kotasında artırıma gitti.

Yaş Çay Alım Kotası Artırıldı

ÇAYKUR, konvansiyonel çay için uygulanan kota miktarını dekar başına 600 kilogramdan 750 kilograma çıkardı. Organik çayda ise bu miktar dekar başına 400 kilogramdan 500 kilograma yükseltildi. Bu artış, üreticilerin ürünlerinin daha fazla alım garantisiyle karşılanmasını sağlayacak.

Yanıltıcı Bilgilere Dikkat!

Ancak ÇAYKUR, bazı basın kaynaklarında ve sosyal medya hesaplarında yanıltıcı bilgilerin paylaşıldığını belirtti. Kurum, bu tür bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, sadece ÇAYKUR tarafından yapılan resmi açıklamaların dikkate alınmasını istedi. Üreticilerin mağduriyet yaşamaması adına bu tür bilgilere karşı dikkatli olmaları gerektiği ifade edildi.

ÇAYKUR'dan Üreticilere Güvence

ÇAYKUR, yaptığı açıklamada üreticilerin haklarını korumaya devam edeceklerini ve alın teri olan ürünlerinin güvende olduğunu belirtti. Çay alım süreci boyunca üreticilere en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini vurgulayan ÇAYKUR, bu süreçte tüm üreticilerin yanında olacağını duyurdu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler