Zağnos'da sel tehlikesi

DEVLET Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü Trabzon İl Müdürü Mustafa Gayretli, Trabzon Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) birlikte yürüttüğü 60 milyon YTL'lik Zağnos Dönüşüm Projesi yapılırken Zağnos Deresi'nin suyunu köprüden geçiren delikler v

Zağnos'da sel tehlikesi

DEVLET Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü Trabzon İl Müdürü Mustafa Gayretli, Trabzon Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) birlikte yürüttüğü 60 milyon YTL'lik Zağnos Dönüşüm Projesi yapılırken Zağnos Deresi'nin suyunu köprüden geçiren delikler ve baksların kapatıldığını söyledi. Gayretli, "Şu anda köprüden suyun akışını sağlayabilecek herhangi bir unsur yoktur. Bir sel baskını köprüyü siler süpürür" dedi.

Vali Harekete Geçti, Rapor İstedi
DEVLET Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğü Trabzon İl Müdürü Mustafa Gayretli'nin ortaya koyduğu bu tespit, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı harekete geçirdi. Vali Okutan, Gayretli'den konuyla ilgili ayrıntılı rapor istedi. Okutan konuya hassasiyetle yaklaşacağını ve araştıracağını belirterek, "Önemli bir tespit. Köprünün muhatabı benim. Ben o köprüyü araştıracağım. Gerekli olan tedbirleri alacağız" dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü Trabzon İl Müdürü Mustafa Gayretli, Trabzon Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) birlikte yürüttüğü 60 milyon YTL'lik Zağnos Dönüşüm Projesi'yle ilgili ortaya koyduğu tespit, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı harekete geçirdi. Vali Okutan, Gayretli'den konuyla ilgili rapor istedi. Gayretli, "Proje yapılırken Zağnos Deresi'nin suyunu köprüden geçiren bakslar kapatıldı. Bir sel baskını o projeyi de, köprüyü de siler süpürür" biçiminde konuştu.

Koordinasyonda konuşan DSİ Trabzon İl Müdürü Mustafa Gayretli, Trabzon'un hayal projesi olan ve bitme aşamasına gelen 60 milyon YTL'lik Zağnos Dönüşüm Projesi'yle ilgili ihmali dile getirerek uyarılarda bulundu.
Gayretli, Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa yürüttüğü projede yapılan ihmalin projede bir tehlikenin habercisi olduğunu belirterek, "Zağnos Köprüsü'nün orijinal halinde Zağnos Deresi'nin suyunu geçiren delikler ve bakslar vardı.

Bu delikler ve bakslar proje yapılırken kapatıldı. Şu anda köprüden suyun akışını sağlayabilecek herhangi bir unsur yoktur. Ortada bulunan bölüm de yarıya kadar kapatılmış durumdadır. Bir şekilde oradaki baks kapalı geçiyor. Suyu almadığını varsaydığımızda bir taşkında o su orada göllenecek.

Herhangi bir deşarj sistemi yok. Zamanında orada 2-3 tane olan kapaklar da açıklıklar da orada kapatılmış. Bunu kim yaptı bilemiyorum. Bu durumda bir sıkıntı ve tehlike söz konusu olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle bu baksların açılması gerekiyor. Yoksa bir sel baskını o projeyi siler süpürür. En küçük bir ihtimal bile olsa bu olabilir. Hatta tarihi Zağnos Köprüsü'nün ayağı bile yıkılabilir. Köprünün sahibi kim bilemiyorum ama bu konuda bir çalışma yapılmalıdır" dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan ise konuya hassasiyetle yaklaşacağını ve araştıracağını belirterek, Gayretli'den bu konuda yazılı bir rapor istedi. Vali Okutan, "Önemli bir tespit. Köprünün muhatabı benim. Ben o köprüyü araştıracağım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler