Açııköğretim Fakültesinde okumakta olan binlerce öğrenci bu hafta sonu final heyecanı yaşayacak. Fakülteden yapılan açıklamaya göre AÖF sınav giriş belgesi de internet üzerinden öğrencilerin ulaşımına sunuldu. Salon girişinde de kullanılacak olan belgede öğrenci bilgilerinizin yanı sıra gireceğiniz dersler ile sınava nerede gireceğinizin bilgileri bulunuyor.
4 Haziran Cumartesi günü ile 5 Haziran Pazar günü saat 09.00 ile 14.00'te gerçekleştirilecek sınavların ardından sonuçlar kısa süre içerisinde açıklanacak ve hangi dersten geçip hangisisnden kaldığınızı yine internet üzerinden Açıköğretim Fakültesinin sitesine girerek öğrenebileceksiniz.
AÖF SINAVINA GİRİŞ İÇİN GEREKLİ BELGELER
*Fotoğraflı Sınav Giriş BelgesiFotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi
*Fotoğraflı ve soğuk damgalı nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, süresi geçerli pasaport, zorunlu askerlik görevini yerine getirmekte olan er/erbaşlar ile askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi, Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen Baro Kartı/Avukat Kimlik Belgesi, Türk vatandaşlığından izinle ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına ait pembe/mavi kartlar, yurt dışında yapılan sınavlarda o ülkeye ait nüfus cüzdanı niteliğindeki resmi belge bu amaçla kullanılabilir.
SORULAR VE CEVAP ANAHTARLARI NE ZAMAN YAYINLANIYOR?
Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültesi öğrencilerinin sınav soruları ve cevap anahtarları sınavın yapıldığı günü takip eden üç iş günü içerisinde Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sisteminden yayınlanmaktadır. http://sinav.eogrenme.anadolu.edu.tr adresinden Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sınav Yayınlama Sistemine erişebilirsiniz.
BAŞARI BELİRLEME
Açıköğretim'in kurallarına göre ara sınavda almış olduğunuz notun yüzde 30'u ile dönem sonunda girmiş olduğunuz final sınavından aldığınız notun yüzde 70'i başarınızı belirlemektedir.
Harf Notu - Katsayısı
AA 4,00, AB 3,70, BA 3,30, BB 3,00, BC 2,70, CB 2,30, CC 2,00, CD 1,70, DC 1,30, DD 1,00, FF 0,00. Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır. Genel Not Ortalaması: Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur. Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir. Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.
Şartlı / Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0′ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanız 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiş, 2.00 ve altında gelir ise bu dersten/derslerden kalmışsınız demektir. Akademik Yetersizlik Uyarısı Ve Ders Tekrarı: Güz dönemi veya akademik yıl sonunda 2.00 GNO sağlayamayan öğrenciye “Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapılır. “Akademik Yetersizlik Uyarısı" alan öğrencinin, bir sonraki dönem sonundaki GNO'nın en az 2.00 olması gerekir