Giresun İmsakiyesi 2016 - İftar ile sahur vakitleri

Özlemle beklediğimiz ayların en mübareği Ramazan ayı yarın yani 6 Haziran Pazartesi itibariyle başlıyor.

Giresun İmsakiyesi 2016 - İftar ile sahur vakitleri
Özlemle beklediğimiz ayların en mübareği Ramazan ayı yarın yani 6 Haziran Pazartesi itibariyle başlıyor. İlk oruç günümüzün öncesinde ilk sahura da 5 Haziran Pazar gecesi kalkacağız. Diyanetin açıkladıüı takvime göre Giresun İmsakiyesi de belirlenmiş durumda. Sahur ve iftar vakitlerinin yanı sıra namaz vakitlerinin yer aldığı Giresun imsakiyesi 'ni haberimizin devamında öğrenebilir ve inceleyebilirsiniz. 

İmsakiye sayesşnde vakitleri doğru şekilde öğrenerek kaçırmamanızı sağlayabilirsiniz. Resim formatındaki imsakiyeyi telefonunuza ve bilgisayarınıza da kaydederek istediğiniz zaman kontrol edebilirsiniz. Takvime göre Giresun'da ilk sahur saat 02.28'de ilk iftar da 20.06'da yapılacak. Son sahur 02.33'te yapılacakken son iftar ise 20.12'de gerçekleşecek.

İŞTE GİRESUN İMSAKİYESİ

Ramazan ayında orucun dışında yapılması faziletli olan ibadetler nelerdir?

Ramazan ayında okunan Kur'ân’ın her bir harfine binler sevap yazılır. Ramazan ayı “Kur'ân ayı”dır. Diğer semavî kitaplar da Ramazan ayında indirilmiştir. Her bir Kur'ân harfine normal vakitte on sevap varken Ramazan-ı şerifte binler sevap verilir.

"Teravih namazı"nı kılan günahlardan temizlenir

“Allah(cc) Ramazan orucunu farz kıldı. Ben de gece ibadetini (teravih namazını) sünnet kıldım. Kim, faziletine inanarak ve alacağı mükâfatı Allah’dan (cc) umarak orucunu tutup, gece ibadetini yaparsa, anasından doğduğu gün gibi günahlarından kurtulur” (Nesai)

Ramazan ayında tutulan oruç beraberinde edilen istiğfar sorgusuz sualsiz cennete gitmeye vesiledir

Kab nakleder ki: “Kim ramazan ayını oruçlu geçirirde, kendi nefsine Ramazandan sonra Allah'a isyan etmeyeceğine dair söz verirse sorgusuz ve sualsiz Cennet’e girer.” (Hadislerle Kur'ân-ı Kerim Tefsiri İbn Kesir 15) 

Ramazan ayının gecelerini özellikle de son on gecesini ihya etmek geçmiş günahların affına vesiledir

“Kim inanarak ve sevabını Allah’tan umarak Ramazan ayının gecelerini ibadetle ihya ederse geçmiş günahları affolunur.” (Buhari)

Ramazan ayının cumaları Ramazan ayının diğer aylara olan üstünlüğü gibidir

Cabir’den (ra) rivayetle:

“Ramazan ayındaki Cuma gününün diğer Cumalardan üstünlüğü, Ramazan ayınındiğer aylara olan üstünlüğü gibidir.” (Deylemi)

İtikâf’a girmek iki hacc ve iki umre sevabı kazandırır

“Kim Allah’ın rızasını talep ederek bir gün itikâfa girerse Allah u Teala onunla ateş arasını doğu ile batı arasındaki mesafeden daha büyük üç hendek ile ayırır” (Taberani, Beyhaki)

“Ramazan ayının son on gününü itikâfta geçiren kişi iki hac ve iki umre yapmış gibi olur” (Beyhaki)

İtikâfa girmek isteyen kimsenin, Ramazan ayının son on gününde itikâf yapması söylenmiştir.

Ramazan ayında Umre yapmak sevap bakımından hacca denktir “Ramazan ayında yapılan bir umre, sevap bakımından bir hacca denktir.” (Tirmizi)

Ramazan ayında oruçluya su veren mahşerde susamayacaktır. "Ramazan ayında kim bir oruçluya su verirse, Allah(cc)’da ona havzımdan öyle bir şerbet verir ki, artık cennete girinceye kadar hiç susamaz." (Beyhaki)  Ramazan ayında Oruçlulara iftar verenle, Cebrail (as) musafaha eder

"Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksiltme olmaz." (Tirmizi) 

Ramazan ayında verilen sadaka en faziletli sadaka hükmündedir

Hz. Enes’den (ra) rivayetle: “En faziletli sadaka, Ramazan ayında verilendir.” (Selim’ür Razi) 

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler