Komşu Sandık Başında

Yunanistan'da genel seçim, sandıkların sabah saatlerinde açılması ile başladı. Meydana gelen trajik orman yangınlarının seçime ne gibi bir etki edeceği merakla beklenirken, yaklaşık 10 milyon kayıtlı seçmen sabah erken saatlerden itibaren seçim merkezleri

Komşu Sandık Başında

Yunanistan'da genel seçim, sandıkların sabah saatlerinde açılması ile başladı. Meydana gelen trajik orman yangınlarının seçime ne gibi bir etki edeceği merakla beklenirken, yaklaşık 10 milyon kayıtlı seçmen sabah erken saatlerden itibaren seçim merkezlerini doldurmaya başladı.

Yunanistan'da hararetli geçmesi beklenen genel seçimler, sandıkların sabah saatlerinde açılması ile başladı. Ard arda yaşanan orman yangınları ve ardından ortaya çıkan siyasi çalkantılar sebebiyle alışılmışın dışında bir süreç izleyen seçim kampanyalarından sonra başlayan seçimin sonucu büyük bir merakla bekleniyor.

Bu arada yapılan ön tahminlerde Yeni Demokrat Parti ile muhalefetteki Pasok'un başabaş mücadele edeceği kaydediliyor. Bu arada Başbakan Karamanlis'in Yeni Demokrasi Partisi'nin oy oranının 60 kişinin hayatını kaybettiği orman yangınları sebebiyle düşmesine muhtemel olarak bakılıyor. Karamanlis, hükümeti süresince ekonomik reformları ile işsizliğe ve ekonominin gelişmesine katkıda bulunmuştu.

Öte yandan eski Dışişleri Bakanı George Papandreou, seçim kampanyaları sürecinde Karamanlis'i yaşanan orman yangınları sebebiyle sert bir dille eleştirmişti.


20 bin 623 seçim merkezinde saat 07.00 itibariyle açılan sandıklar 19.00'da kapanacak. Sonuçların 19.30'da açıklanması bekleniyor

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler