Koronavirüsle ilgili yeni araştırma: İyileşseler bile...

Koronavirüsü yenen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor.

Koronavirüsle ilgili yeni araştırma: İyileşseler bile...

Dünya çapında 1 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs salgını ile ilgili Güney Kore'de çarpıcı bir araştırma yapıldı. Araştırmanın sonuçlarına göre, iyileşen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor.

İlk olarak Aralık 2019'da Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyonun üzerinde insanın ölümüne neden oldu, 33 milyondan fazla insan ölümcül salgına yakalandı. Koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları devam ederken, Güney Kore'den salgınla ilgili kritik bir araştırma geldi. Araştırmanın sonuçlarına göre, iyileşen her 10 hastadan 9'unda belirtiler devam ediyor.

Koronavirüs salgınını yenen hastalar üzerinde yapılan inceleme sonucunu aktaran Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Ajansı (KDCA), 965 hastanın dahil olduğu araştırmada, 879 hastanın sağlık durumunda en az bir olumsuz yön tespit edildiğini açıkladı. Araştırmanın sonuçları, hastalığı yenen her 10 hastadan 9'unda belirtilerin devam ettiğini ortaya koyuyor.

HALSİZLİK VE YORGUNLUK İLK SIRADA YER ALIYOR

KDCA yetkilisi Kwon Jun-wook, "Hastaların yüzde 91.1'inde koronavirüsün bıraktığı bir yan etki görüldü. En çok görülen etkilerden biri yüzde 26.2 ile halsizlik ve yorgunluk. İkinci sırada ise yüzde 24.6 ile konsantrasyon eksikliği yer alıyor" dedi.

TAT ALMA VE KOKU DUYUSUNUN KAYBI DA GÖRÜLÜYOR

Psikolojik etkisi ve tat alma ve koku duyusunun kaybı gibi sıkıntıların da hastalığı yenenlerde yoğun görüldüğünü açıklayan Kyungpool Ulusal Tıp Fakültesi Profesörü Kim Shin-woo, araştırmanın kapsamlı bir halinin analiz edilerek hakemli bir makalede yayınlanması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler