Maymun çiçeğinde korkutan gelişme! Bir ülke daha alarm verdi

Arjantin'de maymun çiçeği virüsü nedeniyle alarm verildi. Ülkede, Brezilya'dan gelen bir kargo gemisinde şüpheli bir vakaya rastlandı. Şüpheli vaka, diğer mürettebattan ayrılarak karantinaya alındı.

Maymun çiçeğinde korkutan gelişme! Bir ülke daha alarm verdi

Arjantin'de Maymun Çiçeği virüsü vakalarına rastlandı.

KARANTİNAYA ALINDI

Afrika dışında görülen Maymun Çiçeği virüsü vakalarına bir yenisi daha eklendi. Güney Amerika ülkesi Arjantin'de bir kargo gemisi şüpheli vaka nedeniyle demir attı.

Rosario kenti yakınlarında Parana Nehri'nde karantinaya alınan gemi, Brezilya'nın Santos kentinden San Lorenzo Limanına gidiyordu. Arjantinli yetkililer, gemide Hint uyruklu bir mürettebatın göğüs ve yüz bölgesinde cilt lezyonları görüldüğünü aktardı.

Şüpheli vaka, diğer mürettebattan ayrılarak karantinaya alındı.

Arjantin Sağlık Bakanlığı gelişme üzerine Halk Sağlığı Acil Durum Protokolünü devreye soktu. Gemiye sadece sağlık personelinin girişine izin verildi.

MASKE TAKMAK GEREKLİ DEĞİL

Dünya Sağlık Örgütü'nden de Maymun Çiçeği virüsüne ilişkin yeni açıklama geldi.

Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, maymun çiçeği virüsünün Kovid-19 benzeri yeni bir salgına yol açmayacağını aktardı. Kluge, yalnızca İsveç'te bir kişinin Klad 1 türü virüse yakalandığına vurgu yaptı.

Maymun çiçeği virüsünün Klad 1 türünün diğer türüne göre daha bulaşıcı olduğu açıklanmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü virüsün yakın temasla bulaştığına dikkat çekti. "Maske takmak gerekli değil" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler