Eğlence için değil, domuzları kaçırmak için
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ne yuvalanan yaban domuzları, davul ve teneke çalınarak ormanlık alana sürüldü.Terzioğlu Kampusu'nda yaban domuzları görülmesi üniversite idaresini harekete geçirdi. Ormanlık alanda bulunan k
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi'ne yuvalanan yaban domuzları, davul ve teneke çalınarak ormanlık alana sürüldü.
Terzioğlu Kampusu'nda yaban domuzları görülmesi üniversite idaresini harekete geçirdi. Ormanlık alanda bulunan kampusta yuva yapan domuzlar, zaman zaman tehlike arz ediyor. Bazı bölgelere yavrulayan domuzlar, yuvalarına yaklaşan insanları da uzaklaştırıyor. Yeni akademik yıl başlangıcından önce bu meseleye çare bulmak isteyen üniversite yönetimi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nden yardım istedi. Yapılan incelemenin ardından, domuzların zarar verilmeden kampüsün hemen arkasındaki ormanlık alana sürülmesi kararlaştırıldı. Bu iş için en uygun yöntemin ise ses çıkararak hayvanları ürkütmek olduğuna karar verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile ÇOMÜ personelleri, davul ve tenekelerle kampüs içerisinde gezerek domuzları kaçırmaya çalıştı. Özellikle domuzların yuvalandığı bölgeler ile kampüs içerisinde kalan ormanlık alanda davul ve teneke çalarak dolaşan görevliler, domuzları ormana sürdü.
Domuzların zarar verilmeden çıkarılması için çalıştıklarını söyleyen ÇOMÜ Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus, "Kampüste yaban domuzları görülmeye başlandı. Bunlar genellikle yerleşke içerisinde ormanlık alanda görülüyordu. Ancak son zamanlarda yurt ve fakülteler bölgesine indiklerini tespit ettik. Burada yuvalanan ve yavrulayan domuzlar kendilerini uzaklaştırmak isteyen güvenlik görevlilerimiz için de tehlike arz etmeye başladı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ile görüşerek domuzları zarar vermeden kampüsten uzaklaştırdık" dedi.